Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024

Στήριζε κακοποιημένες γυναίκες η 37χρονη που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πασίγνωστο δικηγόρο σύζυγό της Πώς ένας γιατρός ξεσκέπασε τον πασίγνωστο δικηγόρο που ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του – Το καθοριστικό γνέψιμο.


EUROKINISSI /.ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Βοήθεια σε κακοποιημένες γυναίκες είχε προσφέρει κατά το παρελθόν η 37χρονη δικηγόρος που φέρεται να έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της, ο οποίος είναι πασίγνωστος δικηγόρος και ιδιαιτέρως προβεβλημένος στα ΜΜΕ.

Η 37χρονη είχε ευαισθησία σε θέματα που αφορούν στην κακοποίηση γυναικών πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών. Πλέον η ίδια θα κληθεί να μιλήσει για όλα όσα βίωνε από τον σύζυγό της. Τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν η πρώτη φορά που κακοποιήθηκε από τον 52χρονο δικηγόρο ή μήπως ήταν η πρώτη φορά που ο ξυλοδαρμός ήταν τόσο σοβαρός που έπρεπε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο; Η ίδια αρνήθηκε να πει οτιδήποτε στους αστυνομικούς. Ένα γνέψιμο προς έναν πολύ έξυπνο γιατρό ήταν αρκετό για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

«Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος τη χτύπησε και εάν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά», είναι η χαρακτηριστική φράση του γιατρού στην αναφορά του. Στην επίσημη κατάθεσή της εντούτοις η 37χρονη υποστήριξε ότι έπεσε από τις σκάλες. Φαίνεται πάντως ότι δεν έπεισε τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης που άσκησαν σε βάρος του 52χρονου κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Τυχαίο δεν είναι και το γεγονός ότι η 37χρονη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι επιθυμεί να εγκαταστήσει στο κινητό της τηλέφωνο κουμπί πανικού. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι η γυναίκα φοβάται. Ενδεχομένως και να έχει απειληθεί κατά το παρελθόν. Από εδώ και πέρα η αρμόδια Ανακρίτρια θα επιχειρήσει να την «ξεκλειδώσει». Ο δικηγόρος είχε δύο όπλα στην κατοχή του, για τα οποία είχε άδεια. Ωστόσο, ήδη κινείται η διαδικασία για να του αφαιρεθούν.

Ο δικηγόρος πέρασε χθες το δεύτερο βράδυ στα κρατητήρια του Α.Τ. Ομόνοιας. Λόγω ενός προβλήματος που υπάρχει στα κρατητήρια του Α.Τ. έγινε χθες η σκέψη να μεταφερθεί στο Α.Τ. Συντάγματος για να διανυκτερεύσει. Ωστόσο, βλέποντας τις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών έξω από το Α.Τ. φέρεται να ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον κρατήσουν εκεί μέχρι να οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον Ανακριτή.
Η κατάθεση του γιατρού

Ο καθοριστικός παράγοντας για να οδηγηθούν οι Αρχές στη σύλληψη του δικηγόρου ήταν ο γιατρός που έδρασε με ταχύτητα και επαγγελματισμό. Αντιλήφθηκε γρήγορα ότι έχει μπροστά του μία κακοποιημένη γυναίκα, δεν πίστεψε το σενάριο του ατυχήματος και ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία. Η αναφορά του για τα τραύματα του θύματος σοκάρει:

«Σήμερα 16/06/2024 έχω εφημερία και καλύπτω τον χειρουργικό τομέα και Τ.Ε.Π. Περί ώρα 01:30 με φώναξε η νοσηλεύτρια των επειγόντων για να εξετάσω μια κυρία που έχει χτυπήσει στο κεφάλι. Μετέβην και είδα την ασθενή υπό στοιχεία (σ.σ: αναφέρεται στα στοιχεία της 37χρονης δικηγόρου).

Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών, θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτος, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού. Απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, , κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός.

Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε και εάν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την Άμεση Δράση για τις δικές της ενέργειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου