Σάββατο, Ιουνίου 15, 2024

Γιατί μυρίζει το κλιματιστικό – 3 τρόποι αντιμετώπισης Πώς θα ξεφορτωθείτε τις μυρωδιές του κλιματιστικού σας.


CC0

 


Γράφει η Ελένη Μπορμπόλη
 


Ο πρόωρος καύσωνας μας έκανε να ανάψουμε τα κλιματιστικά μας πιο νωρίς από ποτέ φέτος, καθώς οι θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ξεπέρασαν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ανοίγοντας, ωστόσο, τη συσκευή μετά από μήνες αδράνειας, υπάρχει η πιθανότητα να έρθουμε αντιμέτωποι με περίεργες και δυσάρεστες μυρωδιές. Συνήθως, η δυσάρεστες αυτές οσμές θυμίζουν μούχλα, κάτι απολύτως αναμενόμενο καθώς το υγρό περιβάλλον της συσκευής ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας.
Γιατί το κλιματιστικό μυρίζειΈχει γεμίσει η λεκάνη αποστράγγισης: Εάν η λεκάνη αποστράγγισης του κλιματιστικού σας έχει γεμίσει νερό, τότε μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα. Έτσι, κάθε φορά που ανοίγετε τη συσκευή σας, η μυρωδιά της μούχλας διασπείρεται. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αδειάσετε τη λεκάνη αποστράγγισης και να την πλύνετε καλά με ζεστό νερό και σαπούνι.
Προβλήματα με το πηνίο εξατμιστή: Το πηνίο εξατμιστή απομακρύνει τη ζέστη από τον αέρα, επομένως είναι πολύ σημαντικό για κάθε συσκευή κλιματισμού. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, στο πηνίο μπορεί να συσσωρευτεί μούχλα, λόγω της ζέστης και της υγρασίας που υπάρχει. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καθαρίσετε το πηνίο, χρησιμοποιώντας ειδικό σπρέι, αφού φυσικά έχετε απενεργοποιήσει και βγάλει από την πρίζα το air conditioner.
Βρώμικα φίλτρα: Στα φίλτρα του κλιματιστικού συσσωρεύεται συχνά βρωμιά και σκόνη. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να τα καθαρίζετε τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο πριν την καλοκαιρινή περίοδο. Δείτε βήμα – βήμα πώς θα καθαρίσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού σας κάνοντας κλικ ΕΔΩ.
Τμήματα της συσκευής υπερθερμαίνονται ή καίγονται: Εάν μυρίζετε κάτι καμένο κάθε φορά που ανοίγετε το κλιματιστικό σας, τότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Εάν η μυρωδιά έρθει μόνο μετά από καιρό αδράνειας και κρατήσει για λίγο, το πιθανότερο είναι πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά εάν η μυρωδιά επιμείνει για αρκετή ώρα και παραμείνει και τη δεύτερη φορά που ενεργοποιείτε τη συσκευή, τότε θα πρέπει να την κλείσετε αμέσως και να καλέσετε έναν ειδικό, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου