Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024

Λήξη του σχολικού έτους σε νηπιαγωγεία και δημοτικά - Τέλος εξετάσεων στα λύκεια Συνεχίζονται σήμερα οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ με 4 μαθήματα ειδικότητας







 
 


Τελευταία ημέρα στο σχολείο η σημερινή για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες, καθώς το τρέχον σχολικό έτος λήγει επίσημα σήμερα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της επικράτειας.

Επιπλέον, σήμερα θα ολοκληρωθούν οι προαγωγικές εξετάσεις στα λύκεια, για την Α' και Β' τάξη.





Όσον αφορά στις Πανελλήνιες 2024 οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ σήμερα συνεχίζουν τις εξετάσεις τους, εξεταζόμενοι στα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚΙΙ), Ψηφιακά Συστήματα.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους την επόμενη Δευτέρα, στις 17 Ιουνίου.


Υπενθυμίζεται, ότι την ίδια ημέρα (17 Ιουνίου) ολοκληρώνονται και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των γυμνασίων.
Πού βλέπω τα αποτελέσματα των Πανελληνίων

Με τρεις διαφορετικούς τρόπους μπορούν να δουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων οι υποψήφιοι.

Μπορούν να λάβουν τους βαθμούς τους μέσω sms στα κινητά τους, στα λύκεια όπου θα αναρτηθούν οι βαθμοί και μέσω του gov.gr.


Συγκεκριμένα θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Στα ειδικά μαθήματα οι βαθμοί θα ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιούλη.


Οι μαθητές θα πρέπει στη συνέχεια να υπολογίσουν τα μόρια τους ως εξής: Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετείχε στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής: Ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο Συντελεστή Βαρύτητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου