Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024

Κωνσταντινόπουλος: Αν θέλει ο Ανδρουλάκης εκλογές τον Ιούλιο με 50.000, ας τις κάνει μεταξύ των φίλων του «Ο Χάρης Δούκας είναι ο μοναδικός από τον χώρο μας που έχει κερδίσει τη ΝΔ», είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

 
 


Εσωκομματικές εκλογές εντός του 2024, αλλά όχι εντός Ιουλίου επειδή θα είναι χαμηλή η συμμετοχή ζητά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Τα θέματα μιλούν μόνα τους, ο κ. Ανδρουλάκης είχε πει ότι η τρίτη θέση είναι πολιτική ήττα. Πρέπει να επιλέξουμε στο ΠΑΣΟΚ αν θα είμαστε ένα κόμμα χαμηλών προσδοκιών, θα κατεβάζουμε τον πήχη ή θα μιλούμε καθαρά και δεν θα φτάνουμε στο επίπεδο να χάνουμε από τον Κασσελάκη. Αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αποφασίσει η βάση.
 

Εγώ δεν ζήτησα από κανέναν να παραιτηθεί λέω όμως ευθέως ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Κασσελάκη και πρέπει να βρεθεί ηγεσία που μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
«Το 70% θέλει αλλαγή ηγεσίας τώρα»

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει ΚΚΕ όσο και αν το προσπαθήσουν κάποιοι, δεν μπορεί να γίνει και ούτε μπορεί να μπει στη λογική επειδή η ηγετική ομάδα λεει ότι υπάρχει εσωστρέφεια και θα πάμε στο 5%. Η δημοσκόπηση χθες έδειξε ότι δεν υπάρχει καμία μείωση των ποσοστών όχι γιατί δεν υπάρχει εσωστρέφεια γιατί εσωστρέφεια υπήρχε στο ύψιστο σημείο αλλά γιατί αναμένουν τις αποφάσεις μας. Αναμένουν να δουν αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα συνεχίσουμε τα ίδια άρα όλα τα επιχειρήματα της ηγεσίας με την χθεσινή δημοσκόπηση την οποία και αυτή βλέπω ότι τους αρέσει γιατί έχει πρώτο τον κ. Ανδρουλάκη σημαίνει ότι ούτε είχαμε εσωστρέφεια και καταστροφή αλλά και το 70% του κόσμου θέλει εκλογή ηγεσίας τώρα».
Διαγραφές

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν μπορεί να υπάρξουν διαγραφές, είπε: «Δεν ξέρω τι σημαίνει να διαγραφεί ένα στέλεχος και να διακυβευτεί η ενότητα εγώ ξέρω ότι διακυβεύονται θέματα δημοκρατίας. Εγώ ξέρω ότι όταν επικαλείσαι τη διαγραφή επικαλείσαι το φόβο και μοιάζεις με τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος έλεγε «εάν δεν ψηφίσετε να πάρω το 32% θα διαλυθεί η χώρα». Τώρα ο κ. Ανδρουλάκης επικαλείται το φόβο. Εγώ θέλω να επικαλεστώ την ελπίδα και τη χαρά, τη δύναμη της νίκης που φέρνουν οι εσωκομματικές διαδικασίες και να του πω ότι αν πάει σε εκλογές το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι αποστομωτικό για όλους και όλοι θα πρέπει, με βάση την εντολή του λαού, να προχωρήσουμε. Άλλωστε ο κ. Ανδρουλάκης επί τρία χρόνια κινείται χωρίς καμία εσωκομματική τριβή, κανένας δεν τον αμφισβήτησε ποτέ».
«Αν ο Ανδρουλάκης αποφασίσει εκλογές τον Ιούλιο, θα σκοτώσει το ΠΑΣΟΚ»

«Όποιος θέλει να πάει τον Ιούλιο, ο πρόεδρος μπορεί να αποφασίσει για αυτό δεν θα τον «σκοτώσει» κανένας για αυτό απλώς θα «σκοτώσει» το κόμμα. Τον Ιούλιο δεν θα έρθει πάνω από 40-50 χιλιαδες κόσμου. Η διαδικασία για την αλλαγή ηγεσίας πρέπει να γίνει εντός του 2024. Σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να γίνει αποτίμηση, να μιλήσουμε για τις πολιτικές και κυρίως οι υποψήφιοι να μας πουν το πλαίσιό τους για το πώς θα προχωρήσουν μπροστά με τη διεύρυνση και να φέρουν κόσμο στις διαδικασίες», είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για το πότε θεωρεί ότι πρέπει να στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες και συνέχισε: «Αν είναι στις διαδικασίες να πάμε 50 χιλιάδες ας το κάνει μεταξύ των φίλων του και της ομάδας του».

Για το αν θα συνεχίσει να βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που κερδίσει ο κ. Ανδρουλάκης, απάντησε «βεβαίως».


«Βεβαίως, αφού αυτό αποφάσισε ο κόσμος. Αυτή δεν είναι η δημοκρατία; Ο καθένας μιλάει με τις πράξεις του και βεβαίως μετά από τόσα χρόνια δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μην έχω το δικαίωμα να μιλάω ελεύθερα για αυτό που αγωνίστηκα. Εγώ έχω φάει το ξύλο της αρκούδας το πολιτικό μένοντας το 2009 μέχρι το 2015 που δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω από το σπίτι μας, αυτοί που τα λένε τώρα αυτά ήταν στις παραλίες τότε και πιθανά οι πιο πολλοί έκαναν και βόλτες στην πλατεία Συντάγματος ως Αγανακτισμένοι», είπε χαρακτηριστικά.
«Ο Χάρης Δούκας είναι ο μοναδικός που έχει κερδίσει τη ΝΔ»

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει να αφήσει ο κ. Δούκας το δήμο της Αθήνας, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τόνισε: «Αυτό μπορεί να το αξιολογήσει ο κόσμος όμως το ότι στοχοποιείται ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ο πρώτος που έχει κερδίσει τη ΝΔ, ο μοναδικός από τον χώρο μας σε ένα συμβολικό δήμο είναι ένα πρόβλημα. Και να σας πω και το πιο ακραίο λέει ότι τον πρότεινε ο κ. Ανδρουλάκης, άρα δεν μπορεί να είναι υποψήφιος. Αυτό δεν είναι λειτουργία κόμματος, αυτό είναι ιδιοκτησιακή αντίληψη ότι τα στελέχη ανήκουν στον αρχηγό. Αυτά τα κάνει το ΚΚΕ, αυτή είναι μια άλλη λειτουργία κόμματος την οποία την σέβομαι γιατί όποιος πάει στο ΚΚΕ ξέρει τι συμβαίνει. Δεν θα κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ εσωτερικού!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου