Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024

Η Αλβανία πήρε τον βαθμό από την Κροατία στο 90'+5' ισοφαρίζοντας σε 2-2 - Δείτε τα γκολ Φοβερό ματς στο Αμβούργο με... χιτσκοκικό φινάλε - Η Αλβανία προηγήθηκε στο 11', οι Κροάτες έφεραν τούμπα το ματς σε ένα τρίλεπτο (74'-76') ωστόσο οι Αλβανοί πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας με γκολ στο 90'+5'







Η ποιότητα, τα ονόματα, η εμπειρία και οι πιθανότητες, όλα μπορεί να έδειχναν Κροατία, αλλά στο ποδόσφαιρο μετράει και η «ψυχή». Ακόμα κι όταν αυτή φεύγει από το σώμα σου μετά από ένα δίλεπτο κατάρρευσης.

Μέχρι το 74΄άλλωστε η Αλβανία προηγούνταν στο σκορ, όμως 120 και κάτι δευτερόλεπτα αργότερα ο φωτεινός πίνακας έγραψε 2-1 για την Κροατία! Ακόμα κι έτσι η Αλβανία δεν λύγισε! Με γκολ του Γκιασούλα στο 90+5΄, το σύνολο του Σιλβίνιο πήρε τον πρώτο του βαθμό στον όμιλο του θανάτου και παρέμεινε ζωντανό για τα νοκ-άουτ του Euro 2024, βυθίζοντας παράλληλα στην εσωστρέφεια τους Κροάτες. 


Όπως και στο ματς με την Ιταλία, έτσι και τώρα η Αλβανία φρόντισε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της ευκαιρία. Στο 11΄συγκεκριμένα και πάνω που η Κροατία άρχισε να βρίσκει ρυθμό, ο πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Καζίμ Λάτσι, πήρε ολομόναχος την κεφαλιά και νίκησε τον Λιβάκοβιτς, προκαλώντας φρενίτιδα στην αλβανική εξέδρα. Με συμπαγείς και γραμμές και αποστάσεις κοντινές μεταξύ τους η Αλβανία δεν επέτρεπε χώρους στην Κροατία και λίγο έλειψε μάλιστα να γράψει το 2-0 στο 31΄, όταν ο Λιβάκοβιτς νίκησε τον Ασλάνι στο τετ-α-τετ.


Αν ήθελε να αποφύγει τη γκέλα η Κροατία έπρεπε να ανεβάσει ρυθμούς στο β΄μέρος και από την αρχή του έδειξε... άγριες διαθέσεις. Στο 50΄ο Στρακόσια με εκπληκτική επέμβαση αρνήθηκε την ισοφάριση στον Σούσιτς, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Σούταλο από το... μισό μέτρο αστόχησε με κεφαλιά. Καθ΄όλη τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου η Αλβανία διατηρούσε έναν παθητικό ρόλο και προσπαθούσε να αμυνθεί απέναντι στα κύματα επίθεσης των Κροατών, οι οποόι ωστόσο μέσα σε δυο λεπτά έφεραν τα πάνω - κάτω.


Παράδεισος - κόλαση και ξανά πίσω
Αρχικά στο 74΄κι έπειτα από όμορφη ανάπτυξη ο Κράμαριτς νίκησε στην κλειστή του γωνία τον Στρακόσια για το 1-1, ενώ στο 76΄ο Γκιασούλα βρέθηκε άθελά του στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για την ανατροπή. Υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν ο μοιραίος, αλλά στο τέλος εξείχθηκε σε ήρωα.
Αφού ο Λιβάκοβιτς στο 90+4΄απέτρεψε το 2-2 σε σουτ του Τζιμσίτι, ένα λεπτό αργότερα ο Γκιασούλα βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής και με άψογο πλασέ στη γωνία βρήκε δίχτυα για την απόλυτη εξιλέωση!

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Πέρισιτς (84΄Σόσα), Μπρόζοβιτς (46΄Πάσαλιτς), Κόβασιτς, Μόντριτς, Κράμαριτς (84΄Μπατουρίνα), Μάγιερ (46΄Σούσιτς), Πέτκοβιτς (69΄Μπούντιμιρ)

Αλβανία (Σιλβίνιο): Στρακόσια, Χισάι, Ντζιμιστί, Ατζέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Ραμαντάνι (85΄Χότσα), Λάτσι (73΄Γκιασούλα), Ασάνι (64΄Σεφέρι), Μπαϊράμι, Μανάι (85΄Ντακού).

Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου