Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024

Άφησαν το ΕΣΥ στην τύχη του...

 




Από τη μια είναι οι μόνιμες ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού και από την άλλη οι ευρωεκλογές, για τις οποίες όλα «μπήκαν στον πάγο», αλλά και η δραματική καθυστέρηση στον διορισμό νέων διοικητών υγειονομικών περιφερειών και νοσοκομείων...

Μια κατάσταση ανεκδιήγητη που καθιστά τις συνθήκες μέσα στο ΕΣΥ άκρως εξαντλητικές για εργαζόμενους και ασθενείς που αναζητούν ιατρική βοήθεια στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Στο κυνήγι του σταυρού ο Αδωνης και οι συν αυτώ

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) μπορεί να καταρρέει, αλλά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδόθηκε σύσσωμη σε μπαράζ περιοδειών σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό της γαλάζιας παράταξης στις κάλπες. Ακόμη και οι γενικοί γραμματείς βρίσκονταν σε χωριά και περιφέρειες, επισκεπτόμενοι δήθεν τις μονάδες υγείας ώστε να παρουσιάσουν το κυβερνητικό έργο και να εξαγγείλουν είτε νέες προσλήψεις είτε την κτιριακή αναβάθμιση των δομών. Στόχος βέβαια είναι η συγκέντρωση ψήφων και όχι η ενημέρωση των πολιτών για νέες υπηρεσίες υγείας.

Ετσι όλο αυτό το διάστημα των τελευταίων μηνών η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατέβασε τα μολύβια και δεν διαχειριζόταν ούτε τα βασικά προβλήματα που προέκυπταν στο ΕΣΥ. Παρά τις αμέτρητες διαμαρτυρίες των εργαζομένων σε όποιο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας επισκέπτονταν τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, η επικοινωνιακή γραμμή που είχαν λάβει ο υπουργός Αδωνης Γεωργιάδης και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν να επιτίθενται στους εκπροσώπους των σωματείων ότι δήθεν στήνουν προεκλογικές κινητοποιήσεις για να πλήξουν την κυβέρνηση.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι επρόκειτο για μοναδική ευκαιρία για τους εξαντλημένους υγειονομικούς να βγει το θέμα τους στο φως της δημοσιότητας καθώς είναι άγνωστο πότε θα συναντήσουν πάλι κάποιον εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Νωπή είναι ακόμη η εικόνα όπου ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον εργαζομένων σε νοσοκομείο όταν επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη, αποκαλώντας τους «κάφρους» και «ασήμαντα ανθρωπάκια». Βέβαια στη συνέχεια έσπευσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ σε νέα διαμαρτυρία εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο κάλεσε στο βήμα τους εκπροσώπους των εργαζομένων που τον αποδοκίμασαν ώστε να επιδείξει δημοκρατικό πρόσωπο.

Το σχετικό βίντεο το είχε αναρτήσει σε όλα τα social media που δραστηριοποιείται σαν ινφλουένσερ, ενώ η απάντησή του έλαβε φυσικά και τη σχετική δημοσιότητα από τα ΜΜΕ που υπηρετούν το σύστημα Μητσοτάκη...

DOCUMENTO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου