Πέμπτη, Ιουνίου 27, 2024

Βράζει η ΝΔ: «Οι βουλευτές δεν είναι εν αναμονή υπουργοί»

 

    

Βράζει η ΝΔ: «Οι βουλευτές δεν είναι εν αναμονή υπουργοί», απαντάει στους δυσαρεστημένους ο Μαρινάκης
Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η ταραχώδης χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, καθώς τέθηκαν σημαντικά ζητήματα σε ό,τι αφορά την ταυτότητα (κέντρο-δεξιά) του κυβερνώντος κόμματος και εκφράστηκαν τα πολλά «παράπονα» πολλών βουλευτών σε ότι αφορά την λειτουργία της κυβέρνησης.

Όμως παρόλο που έγιναν 37 τοποθετήσεις και η συζήτηση διήρκησε 5 ώρες, το Μαξίμου επιμένει στην γραμμή που είχε και πριν τις ευρωεκλογές, για τη «διεύρυνση» αλλά και την χρησιμοποίηση εξωκοινοβουλευτικών στελεχών στην κυβέρνηση. 

Σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε αρχικά ότι «τέτοιες διαδικασίες είναι μία ιστορική κατάκτηση για τη ΝΔ. Η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση και το κόμμα προσπάθησε να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα των πολιτών μέσα σε τρεις εβδομάδες. Έγινε ένας γόνιμος διάλογος. Έχουν ειδική σημασία οι επισημάνσεις που έγιναν χθες, ειδικά επειδή έγιναν από εκπροσώπους των πολιτών στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οι τοποθετήσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία έγιναν κάτω από ενωτικό κλίμα».

Σχετικά με τα ζητήματα της ταυτότητας που τέθηκαν με ηχηρές παρεμβάσεις και στη χθεσινή συνεδρίαση, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι «η ΝΔ είναι ένα κόμμα είναι παρών σε όλα τα μεγάλα γεγονότα για την πατρίδα με δυτικό προσανατολισμό. Είμαστε κάτι από παραπάνω προσηλωμένοι στις αρχές της ΝΔ αλλά ταυτόχρονα με το βλέμμα μας να είναι στραμμένο στα προβλήματα των πολιτών και στο μέλλον. Για τη διεύρυνση εγώ δεν θα το πω διεύρυνση θα πω πως είναι μία συνειδητή επιλογή που επικροτείται από τους πολίτες. Βρισκόμαστε μαζί με ανθρώπους που ήρθαν να μας βρουν και έχουμε σαν κοινή συνισταμένη την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας».

«Άμυνα» για την αξιοποίηση εξωκοινοβουλευτικών

Σε ότι αφορά την κριτική που ακούστηκε από γαλάζιους βουλευτές για την χρησιμοποίηση εξωκοινοβουλευτικών στελεχών στην κυβέρνηση και την υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «κριτήριο της επιλογής των υπουργών είναι η καταλληλότητα του προσώπου για κάθε θέση. Συνολικά όλοι αξιολογούμαστε από τους πολίτες και όλα τα μέλη της κυβέρνησης έχουν την ίδια αξία».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «οφείλω να πω ότι πολλά στελέχη εξωκοινοβουλευτικά όσα πολιτεύτηκαν στις εκλογές του 2023 τιμήθηκαν από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, όπως κ. Πιερακάκης, ο κ. Θεοδωρικάκος, η κ. Ζαχαράκη κ.α. 

Τέλος, τόνισε ότι «ο ρόλος του βουλευτή είναι σπουδαίος και είναι απαραίτητο συστατικό για την δημοκρατία. Οι βουλευτές δεν είναι εν αναμονή υπουργοί. Αυτό οφείλω να το επισημάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου