Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024

«Μου έδωσε κίνητρο όταν είδα τον Σχορτσανίτη, ένα μαύρο παιδί, να παίζει στην εθνική...»

 




Αυτό το καλοκαίρι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, έκανε ό,τι μπορούσε για να είναι εδώ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, και να βοηθήσει την εθνική ομάδα να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, από εκείνους του Πεκίνου το 2008...

Για εκείνον, όπως εξήγησε στους εκπροσώπους του Τύπου, κατά τη Media Day της εθνικής, πριν το πρώτο φιλικό της απέναντι στην Πολωνία αύριο (21/6), η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας αποτελεί ένα... όνειρο!

Θυμήθηκε, τότε που ήταν ο ίδιος μικρός, πως ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ένα μαύρο παιδί, του είχε δώσει κίνητρο, βλέποντάς τον ν' αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος.

Για τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Βασίλη Σπανούλη, ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς είπε: «Πιστεύω πως είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η Εθνική ομάδα, ένας άνθρωπος που έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές στο ελληνικό μπάσκετ, είτε με τον Παναθηναϊκό, είτε με τον Ολυμπιακό, είτε με την Εθνική ομάδα. Ένας άνθρωπος με τρομερή εμπειρία που έχει δείξει και πόσο καλός προπονητής είναι και πόσο τον ακολουθούν οι παίκτες. Ανυπομονώ να βρεθούμε στο παρκέ, να μας κοουτσάρει και να κάνουμε κάτι ωραίο».

Σε ερώτηση για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον ηγέτη της εθνικής Σλοβενίας, Λούκα Ντόντσιτς, την ώρα που δεν είναι σίγουρο ότι θα την ενισχύσει στην προσπάθειά της για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω του Προολυμπιακού στο ΣΕΦ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σχολίασε: «Να είναι καλά το παιδί. Άμα αποφασίσει να έρθει, να έρθει. Αν θέλει να προσέξει το κορμί του μετά τους τελικούς, ας κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου