Κυριακή, Ιουνίου 16, 2024

Στέφανος και Φειδίας: Ένα πολιτικό και επικοινωνιακό «κρας τεστ» Δυο κόσμοι διαφορετικοί, ο Στέφανος και ο Φειδίας στις εκλογές.







 


Γράφει ο Δήμος Βερύκιος
 


Νέοι και οι δυο που επιστρέφουν από την Αμερική και κυνηγάνε το όνειρο στην πολιτική. Ο Στέφανος ως αρχηγός κόμματος και ο Φειδίας ως αρχηγός του εαυτού του. Επικοινωνιακά και οι δυο σερφάρουν στα social media.Η πλοήγηση του Στέφανου γίνεται μέσω μιας συστημικής πλατφόρμας, ενός κόμματος της Αριστεράς που ωστόσο έχει υποστεί τρεις απανωτές εκλογικές ήττες . Αντιθέτως ο Φειδίας ξεκινάει τον αγώνα του για το ευρωκοινοβούλιο ως ανεξάρτητος, χωρίς ντουλάπες με σκελετούς και κόντρα στις συστημικές πλατφόρμες και τα υφιστάμενα κόμματα.
Ο Στέφανος συστήνεται ως το «παιδί θαύμα» έτοιμο και σίγουρο ότι θα κυβερνήσει. Η αυτοπεποίθηση του πηγάζει από το πρώτο σημάδι που εμφανίστηκε κατά την βρεφική του ηλικία στην κολυμπήθρα όταν τον βάφτιζαν. Ένα θεόσταλτο μήνυμα που από τότε τον συνοδεύει, εξ ου και η επισήμανση έξω από την πόρτα του παιδικού δωματίου του : «Παρακαλώ μην ενοχλείται τον πρωθυπουργό». Αντιθέτως ο Φειδίας ως παιδί πολύτεκνης οικογένειας, αν και γιος Παπά, δεν είχε εντοπίσει κανένα θεϊκό σημάδι παρά μόνο τον διάβολο να τον τριβελίζει και να τον οδηγεί στα άκρα.
Οι γονείς, του Στέφανου έχουν πειστεί ότι το παιδί τους έχει το “θείο” χάρισμα να γίνει μεγάλος και τρανός, του Φειδία όμως όχι. Γι αυτό και όταν ο Στέφανος ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σύσσωμη η οικογένεια ήταν δίπλα του. Αντιθέτως, ο Φειδίας όταν τα περασμένα Χριστούγεννα ανακοίνωσε στους δικούς του ότι σκέφτεται να κατέλθει ως ανεξάρτητος στις ευρωεκλογές, σύσσωμη η οικογένεια προσπάθησε να τον αποτρέψει, από τον παππού Φειδία μέχρι τον Παπά και την Παπαδιά. Μάλιστα τον δισταγμό και την άρνηση της οικογένειας του ο Φειδίας την επικοινώνησε στα social. Πήρε συνέντευξη από τον παππού, τον πατέρα και τη μητέρα που περιέγραφαν τις αρχικές αντιρρήσεις τους. Ακόμη και όταν οι μετρήσεις έδειχναν ότι ο Φειδίας θα μπει στην Ευρωβουλή με άνεση, η μητέρα του βγήκε μαζί του σ ένα Pot-cast και άρχισε τις νουθεσίες με μια λέξη κλειδί «ΠΡΟΣΕΧΕ» γιατί τα δύσκολα είναι τώρα μπροστά σου. Πας ξανά να κολυμπήσεις σε άγνωστα και αχαρτογράφητα νερά. Πρόσεξε μη διαψεύσεις όλους αυτούς που πίστεψαν στο εγχείρημα σου…
Τόσο ο Στέφανος , όσο και ο Φειδίας είχαν μια υπέρ έκθεση στα social media. Με τη διαφορά ότι ο μεν Στέφανος να κοιτάζει ψηλά, ο δε Φειδίας να κοιτάζει χαμηλά. Ο μεν Στέφανος να δίνει την αίσθηση ότι όλα τα γνωρίζει και ότι όλα τα …σφάζει και όλα τα …μαχαιρώνει. Ο δε Φειδίας να λέει νέτα -σκέτα ότι τίποτα δεν γνωρίζω περί λειτουργίας του ευρωκοινοβουλίου και χτυπούσε τις πόρτες εκείνων που έχουν διατελέσει ευρωβουλευτές και τους ζητούσε να του κάνουν “μάθημα” με χαρτί και μολύβι και μάλιστα live…
Ο Στέφανος καθ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έκανε επίδειξη των πολυτελών κατοικιών του στις ΗΠΑ, τις Σπέτσες και το Κολωνάκι. Επίδειξη της καθημερινότητας του έκανε και ο Φειδίας παρουσιάζοντας το δικό του Ε9 με τον τάφο και τα αντίσκηνα που έστηνε επί τρεις μήνες έξω τα γραφεία του tweet για να συναντήσει τον Έλον Μάσκ.

Δυο κόσμοι διαφορετικοί που στο τέλος της ημέρας, της 9ης Ιουνίου 2024, ο μεν Στέφανος δεν κατάφερε να πείσει πέραν του 14,8% των Ελλήνων ψηφοφόρων, ενώ ο Φειδίας με την ταπεινότητα του κατάφερε να σπάσει το πολιτικό κατεστημένο, να αποσπάσει το 20% των Κύπριων ψηφοφόρων και να εισέλθει στο ευρωκοινοβούλιο.

Γι αυτό ο Λαός λέει : Όπως στρώνεις κοιμάσαι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου