Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Κλειστά χαρτιά για την εκλογή αρχηγού – Ανοιχτό παράθυρο για διαγραφές «Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά», διαμήνυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.





ΕΡΤ

 
 


Έτοιμος να αξιολογηθεί από τη βάση του ΠΑΣΟΚ ανά πάσα στιγμή δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης κρατώντας πάντως κλειστά τα χαρτιά του για τον χρόνο των εσωκομματικών εκλογών.

«Δεν θα δεχθώ ούτε ρεσάλτα, ούτε τυχοδιωκτισμούς. Όλα θα γίνουνε θεσμικά», είπε απευθυνόμενος εντός του ΠΑΣΟΚ.


«Δεν είμαστε ζούγκλα και δεν θα γίνουμε ζούγκλα, δεν θα το επιστρέψω», ξεκαθάρισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Θέλω να σας πω. Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά. Μόλις κλείσει ο θεσμικός διάλογος και οι αποφάσεις όποιος βγει με τοξικό λόγο, εξωστρέφεια και διχόνοια θα βρεθεί εκτός του ΠΑΣΟΚ. Και το λέω ευθαρσώς. Θα πάρουμε αποφάσεις στην ΚΕ. Όποιος την επόμενη ημέρα συνεχίσει το παιχνίδι της διχόνοιας και της τοξικότητας θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ. Δεν δέχομαι το πισωγύρισμα σε νοοτροπίες που μας οδήγησαν στο 4%», ανέφερε ακόμα ο κ. Ανδρουλάκης.


Απαντώντας στο ερώτημα αν μπορεί να δούμε διαγραφές μετά την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ είπε «βέβαια, ξεκάθαρα».
Το μήνυμα στον Χάρη Δούκα

«Είναι θεμιτές και οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα. Ο κ. Δούκας μπορεί να είναι υποψήφιος. Απλά επειδή διάβασα τη συνέντευξή του θέλω να του πω. Μίλησε για συνεχιζόμενες ήττες. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόεμενες ήττες. Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε από το 4% με αγώνα και θυσία της αείμνησης Φώφης Γεννηματά εμένα και χιλιάδων ανθρώπων ανεβαίνει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Όταν ανέλαβα το ΠΑΣΟΚ υπήρχε ένα ερώτημα στα πανελ. Με ποιον θα πάτε. Με τεράστια προσπάθεια το ερώτημα αυτό έπαψε να υπάρχει στο δημόσιο διάλογο», είπε προς τον Χάρη Δούκα..
Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε το κέντρο

«Η Νέα Δημοκρατία πήρε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι πια στο απυρόβλητο. Το να χάνεις 13 μονάδες από τις εθνικές εκλογές και πέντε μονάδες από τις προηγούμενες ευρωπαϊκές εκλογές δεν αφήνει περιθώριο περαιτέρω ανάλυσης. Τώρα γιατί συνέβη αυτό; Ο κόσμος έχει πάρα πολλά προβλήματα. Το κόστος ζωής, η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση, η κατάρρευση του ΕΣΥ, τα ζητήματα της δημόσιας παιδείας, οι νέες ανισότητες τα ολιγοπώλια που δεν είχε καμία διάθεση να συγκρουστεί μαζί τους», είπε αρχικά στον Γιώργο Κουβαρά και την ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας τις επιδόσεις των κομμάτων στις ευρωεκλογές αρχικά.

«Εγώ ανέλαβα ένα ΠΑΣΟΚ όχι πρώτο, δεν ήταν δεύτερο πουθενά στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ σε 2,5 χρόνια έγινε δεύτερο στην Ελλάδα αν αθροίσεις τα αποτελέσματα, πλην του Λεκανοπεδίου Αττικής. Δηλαδή αν αθροίσεις όλα τα αποτελέσματα της Ελλάδας πλην του Λεκανοπεδίου Αττικής το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα. Αυτό αν μας το λέγανε πριν κάποια χρόνια θα το θεωρούσαμε όνειρο θερινής νυκτός. Δεύτερο, άκουγα από αναλυτές δημοσιογράφους ότι οι πολιτικές μου επιλογές απομακρύνουν το ΠΑΣΟΚ από το Κέντρο. (…) Και έχω εδώ τα στοιχεία του Exit Poll. Το ΠΑΣΟΚ πήρε το κέντρο μετά από 10-12 χρονια. Στην Κεντροαριστερά έχουμε 9 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ είχαμε μία τεράστια διαφορά. Γιατί τα λέω όλα αυτά. Εδώ τι φαίνεται; Δεν υπάρχει κάποιο πολιτικό ζήτημα επιλογών. Αν υπήρχε κάποιο πολιτικό ζήτημα επιλογών θα είχαμε χάσει το κέντρο. Θα είχαμε ηττηθεί κατά κράτος στην Κεντροαριστερά και δεν θα είχαμε τον χάρτη αυτό. Να έχουμε μπλε αλλά και πράσινο. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα από την αντιπολίτευση πέρα από το πράσινο του ΠΑΣΟΚ. Τι έπρεπε να γίνει; Να έρθουμε στα κόμματα και να πούμε «Ωραία όλα αυτά. Τι λάθος κάναμε στο μεγάλο αστικό κέντρο και στα άλλα αστικά κέντρα;» Να το διορθώσουμε», είπε στη συνέχεια.


«Εγώ στην πολιτική είμαι ένας γενναίος άνθρωπος. Δεν ρίχνω την ευθύνη. Τις ευθύνες της αναλαμβάνω εγώ. Γιατί και λάθη γίνανε. Και αναλαμβάνω εγώ πλήρως τις ευθύνες. Εγώ ηγούμαι της προσπάθειας. Δεν ρίχνω σε κανένα την ευθύνη. Εγώ μιλάω για ένα αντικειμενικό πρόβλημα», είπε ακόμα.

Αφήνοντας αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε πως πως ο ίδιος θέτει ψηλά τον πήχη και δεν τον χαμηλώνει όπως ο ίδιος.

 : 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου