Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024

Αδειάζει Κικίλια και η «Καθημερινή» για τα περί εμπρηστή στη φωτιά της Βάρης – Κορωπίου




Απορρίπτει τους ισχυρισμούς του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια περί βίντεο που έχει καταγράψει εμπρηστή για τη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου, η «Καθημερινή» με δημοσίευμά της, αναφέροντας ότι τα δύο βίντεο δείχνουν άτομα που προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά.

Συγκεκριμένα, μετά τον υποστράτηγο ε.α. πρώην υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Ανδριανό Γκουρμπάτση, ο οποίος έκανε λόγο για «μύθο» σχετικά με τον εμπρηστή που έσπευσε να ανακοινώσει ο Βασίλης Κικίλιας, το δημοσίευμα της εφημερίδας εξηγεί πως τα δύο βίντεο που έχουν στην κατοχή τους Πυροσβεστική και Αστυνομία δεν καταγράφουν εμπρησμό, αλλά την έναρξη της φωτιάς και άτομα που προσπαθούν να τη σβήσουν.


Και οι δύο καταγραφές προέρχονται από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων κοντά στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται ο οδηγός ενός βαν, ο οποίος σταματά το όχημά του, μπαίνει σε παρακείμενο κατάστημα και εξέρχεται λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με έναν πυροσβεστήρα στα χέρια προκειμένου να επιχειρήσει να σβήσει τη φωτιά.

Το δεύτερο βίντεο, σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή» είναι από μεγαλύτερη απόσταση και όχι απολύτως ευκρινές, όμως φέρεται να καταγράφει πως τη στιγμή που ξεσπάει η φωτιά δεν υπάρχει κίνηση οχημάτων ή ατόμων.
Μέσα σε όλα αυτά σύγχυση προκάλεσε η είδηση ότι εντοπίστηκε άτομο που μετέφερε μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, ωστόσο αποδείχθηκε ότι δεν είχε σχέση με την εκδήλωση της φωτιάς.

Παράλληλα, η «Καθημερινή» σημειώνει ότι από επίσημα χείλη διαψεύδεται η εκδοχή που αναφέρει πως για την πυρκαγιά ευθύνεται άτομο που έκανε εργασίες με τροχό.

Ωστόσο, στο τέλος του ρεπορτάζ της παραθέτει τις δηλώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος είχε τονίσει πως η ΕΛ.ΑΣ. έχει στη διάθεσή της οπτικό υλικό που δείχνει εμπρηστή, με την «Καθημερινή» να σημειώνει «η έρευνα για το συμβάν είναι σε εξέλιξη, με τον υπουργό να προαναγγέλλει ανακοινώσεις όταν αυτή ολοκληρωθεί».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου