Τρίτη, Ιουνίου 18, 2024

Είπε και ελάλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλει την Ούρσουλα στην προεδρία της Κομισιόν




Ήταν τόσο πετυχημένη η θητεία της που δεν μπορούν να την αποχωριστούν...


Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προτείνει την ανανέωση της θητείας για την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και τη Ρομπέρτα Μέτσολα στην προεδρία της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου αντίστοιχα.



Ο άγραφος κανόνας θέλει την πολιτική ομάδα που έρχεται πρώτη στις ευρωεκλογές να διεκδικεί την προεδρία της Επιτροπής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις συνεδριάσεις του ΕΛΚ αλλά και την άτυπη συνάντηση των ηγετών ήταν ξεκάθαρος δηλώνοντας: «Δικαιωματικά διεκδικεί τη συνέχιση της προεδρίας της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από ‘κει και πέρα τα ζητήματα που θα συζητήσουμε δεν αφορούν μόνο τις κατανομές των θέσεων, αλλά και τις ουσιαστικές πολιτικές που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εφαρμόσει την επόμενη πενταετία. Και θεωρώ εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι η κεντρική ατζέντα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπως θα εκφραστεί ελπίζουμε διά της νέας προέδρου της Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, δίνει μεγάλη έμφαση σε ζητήματα ανταγωνιστικότητας, μετανάστευσης, της κοινής αγροτικής πολιτικής, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο η πράσινη μετάβαση δεν θα ζημιώσει τελικά τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς μας».



Ήταν τόσο πετυχημένη η θητεία της Ούρσουλα που την θέλουν να συνεχίσει… Ειδικά εκεί στην αγροτική πολιτική, κατάφερε να φτάσουν οι διαμαρτυρόμενοι Ευρωπαίοι αγρότες με τα τρακτέρ τους μέχρι τις Βρυξέλλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου