Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024

Καρατομήσεις στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας: Ανέλαβε Υφυπουργός η ξαδέλφη του Πούτιν Ποια είναι τα τέσσερα άτομα που απομακρύνθηκαν από το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας.



(Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

 

 


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, καρατόμησε τέσσερις υφυπουργούς Άμυνας της Ρωσίας και διόρισε την εξαδέλφη του, Άννα Τσιβίλεβα, για να καλύψει μία από τις θέσεις που έμειναν «ορφανές», σύμφωνα με διατάγματα του Κρεμλίνου το οποίο επικαλείται ο Guardian και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Στις 17 Ιουνίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προχώρησε σε αρκετούς διορισμούς στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


Έτσι, ο πρόεδρος διόρισε νέους υφυπουργούς Άμυνας. Πρόκειται για την Anna Tsivileva , τον Oleg Savelyev και τον Pavel Fradkov.

Παράλληλα, ο Πούτιν διόρισε τον Leonid Gornin ως πρώτο αναπληρωτή επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.


Ο Ρώσος ηγέτης αύξησε επίσης τον αριθμό των υφυπουργών του υπουργείου σε 12, συμπεριλαμβανομένων δύο πρώτων αναπληρωτών.
Τι είναι γνωστό για τους διορισμούς

Σύμφωνα με το TASS ο Leonid Gornin είναι πρώην υφυπουργός Οικονομικών. Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το κύριο καθήκον του στη νέα του θέση θα είναι η αύξηση της διαφάνειας των οικονομικών ροών- θα επιβλέπει όλο το φάσμα των θεμάτων οικονομικής υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.Ο Oleg Savelyev ήταν προηγουμένως ελεγκτής του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ο Pavel Fradkov ήταν προηγουμένως ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής των υποθέσεων του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι αρμοδιότητές του θα περιλαμβάνουν πλέον και θέματα διαχείρισης περιουσίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία σε αυτούς τους τομείς, την οποία απέκτησε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Περιουσίας και στη Διοίκηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σημειώνει το Υπουργείο Άμυνας.
Η Άννα Τσιβίλεβα είναι πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος Υπερασπιστών της Πατρίδας. Στη νέα της θέση, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, θα είναι υπεύθυνη για την κοινωνική και στεγαστική υποστήριξη των στρατιωτικών, φέρνοντάς τους σε ένα «νέο ποιοτικό επίπεδο».
Ποιοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας απέλυσε τους Nikolai Pankov, Ruslan Tsalikov και Tatyana Shevtsova , καθώς και τον Pavel Popov, από τις θέσεις τους στο τμήμα. Ο υπουργός Άμυνας, Αντρέι Μπελούσοφ, συναντήθηκε μαζί τους και τους ευχαρίστησε για την πολυετή υπεύθυνη εργασία τους.

Ο Tsalikov κατείχε τη θέση του πρώτου αναπληρωτή επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας, ο Pankov ήταν υφυπουργός, η Shevtsova κατείχε τη θέση του υφπουργού Άμυνας.

 

Ο Pavel Popov απομακρύνθηκε από τη θέση του και απολύθηκε από τη στρατιωτική υπηρεσία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας, στην υπαγωγή του περιλαμβάνονταν η Κύρια Διεύθυνση Ανάπτυξης Πληροφοριών και το Τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου