Τρίτη, Ιουνίου 18, 2024

Του γυρίζει μπούμερανγκ...

 




Στο ΠΑΣΟΚ, που έχει ξεκινήσει η μάχη της ηγεσίας τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται σαν… «φαρ ουέστ».



Ο Ανδρουλάκης απάντησε χθες στους αμφισβητίες του ότι όλα θα γίνουν θεσμικά, δεν αποκάλυψε τους σχεδιασμούς του, αλλά απείλησε με… διαγραφές εάν κάποιοι χρησιμοποιήσουν τοξικό λόγο...

Τον Ιούλιο πάντως δεν θα έχει εκλογές. Ούτε προλαβαίνουν, ούτε θέλουν.

Το θέμα είναι πότε θα γίνουν!

Ο Ανδρουλάκης θέλει να κερδίσει χρόνο και να «κουράσει» τους αντιπάλους του.

Οι άλλοι ψάχνουν να φτιάξουν συμμαχίες. Για παράδειγμα ο Μανώλης Χριστοδουλάκης το βλέπω πιθανό να στηρίξει Χάρη Δούκα τελικά – ο Παύλος Γερουλάνος θα είναι υποψήφιος έτσι κι αλλιώς.

Κρατήστε όμως τούτο: Ο Ανδρουλάκης είναι σκληρός παίκτης. Και εκτιμώ ότι θα επιχειρήσει να μικρύνει την περίμετρο της συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές.

Κι αυτό γίνεται με… πολεμικό κλίμα και αγριότητες.

«Πληρώνει» τον Γιαννακούρα

Πάντως πολλοί στο ΠΑΣΟΚ επανεκτιμούν τη στάση τους, αξιολογούν συμπεριφορές και ξανασκέφτονται… φιλίες και προσωπικές σχέσεις. Βλέπετε, μεσολάβησαν ευρωεκλογές και όλοι έχουν κάτι απτό να μετρήσουν.

Μετράνε και οι συμπεριφορές ξέρετε.

Κάπως έτσι άλλωστε χάλασαν οι σχέσεις του Ανδρουλάκη με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος τον είχε βοηθήσει αποφασιστικά στη μάχη της ηγεσίας μετά τη Φώφη Γεννηματά.

Όταν ο Ανδρουλάκης αποφάσισε να προωθήσει έναν Γιαννακούρα στην Αρκαδία, απέναντι στον Οδυσσέα επήλθε η ρήξη.

Εξ ου και η φράση «μα, να πληρώσουμε τον Γιαννακούρα;», που λένε κάποιοι συνεργάτες του προέδρου Νίκου, βλέποντας τον Οδυσσέα να στηρίζει αναφανδόν Χάρη Δούκα πλέον...

Κάλχας - Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου