Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2024

Υπόθεση ξυλοδαρμού δημοσιογράφου: Η πρώην σύζυγος του δράστη επιβεβαιώνει επεισόδια ανάμεσά τους!




Το θύμα ζήτησε να του χορηγηθεί panic button

«Παγωμένο» παρακολουθεί από χθες το πανελλήνιο την υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού δημοσιογράφου της ΕΡΤ, από τον σύντροφό της, επίσης δημοσιογράφο. Η γυναίκα υπέστη κάταγμα στο πρόσωπο, ενώ μετά την ανατριχιαστική επίθεση που...

δέχτηκε, ακολούθησαν απειλές από τον εργαζόμενο της δημόσιας τηλεόρασης, με σκοπό να την εκφοβίσει και να μην δημοσιοποιήσει το περιστατικό.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί κάλεσαν στην Ασφάλεια Ομονοίας την πρώην σύζυγο του Ν.Κ. και μητέρα των δύο παιδιών του, με σκοπό να τους δώσει λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα του, αλλά και να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το παρελθόν τους και το ενδεχόμενο κακοποίησης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η γυναίκα επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν θερμά επεισόδια, ωστόσο η ίδια δεν είχε προχωρήσει σε καταγγελία.

 

Ο δημοσιογράφος μετά τη χθεσινή σύλληψή του στην περιοχή του Πειραιά πέρασε τη νύχτα σε κελί των κρατητηρίων της Ομόνοιας και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα, η Ε.Κ., θύμα της επίθεσης, ζήτησε να της εγκαταστήσουν οι Αρχές το panic button, καθώς η ίδια φοβάται για την ζωή της, μετά τον πρωτοφανούς αγριότητας ξυλοδαρμό που υπέστη.

«Η τεχνολογία βοηθάει την Αστυνομία γιατί υπάρχουν αποδείξεις»

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., μίλησε για την νέα υπόθεση, εξηγώντας πως πλέον οι δράστες συνηθίζουν να στέλνουν απειλητικά μηνύματα, γεγονός που συνιστά τρανταχτή απόδειξη.
«Καθημερινά η Αστυνομία χειρίζεται 60 αντίστοιχες υποθέσεις και είναι θετικό πως οι γυναίκες μιλάνε. Η ενδοοικογενειακή βία δεν έχει να κάνει με την ειδικότητα. Η συγκεκριμένη κοπέλα έχει καταγγείλει σωματική κακοποίηση και έχει νοσηλευτεί, οπότε υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», ανέφερε αρχικά, τονίζοντας πως είναι πολλές οι γυναίκες που δέχονται σωματική κακοποίηση, οι οποίες συνήθως για πολλά χρόνια βίωναν ψυχολογική βία.
«Μπορεί κάποιος να καταγγείλει και ψυχολογική βία. Η τεχνολογία βοηθάει την αστυνομία γιατί υπάρχουν αποδείξεις. Στέλνουν συνήθως απειλητικά μηνύματα», κατέληξε, ενώ από την πλευρά του, ο Θανάσης Κατερινόπουλος, Ταξίαρχος ε.α., σχολίασε πως όταν έμαθε για το συγκεκριμένο περιστατικό εξεπλάγη: «Εγώ έπεσα από τα σύννεφα γιατί τον είχα για πολύ χαμηλών τόνων. Πριν γίνει αυτεπάγγελτο δεν προλαβαίναμε να δεχόμαστε εγκλήσεις γυναικών για κακοποίηση. Το φαινόμενο αυτό υπήρχε και παλιά αλλά η νομοθεσία ήταν τέτοια που δεν οδηγούνταν στο δικαστήριο. Δεν ξέρω αν λειτουργεί αποτρεπτικά η αυστηροποίηση της νομοθεσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου