Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024

Πλανητάρχες που τα έμπλεξαν με «ακατάλληλες» γυναίκες και την έβγαλαν καθαρή




Η ιστορία των ενοίκων του Λευκού Οίκου τα 100 τελευταία χρόνια είναι γεμάτη σκάνδαλα, αμαρτίες και δράματα.


Οι σημερινές περιπέτειες του πρώην προέδρου και υποψήφιο για το χρίσμα ξανά, Ντόναλντ Τραμπ με τη πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, το σίγουρο είναι ότι δεν κατάφεραν να επηρεάσουν τη γνώμη εκατομμυρίων πολιτών για το πρόσωπό του. Η ιστορία, εξάλλου, του Λευκού Οίκου είναι πλούσια σε ροζ σκάνδαλα που άφησε προέδρους ανέπαφους, αλλά όχι απαραίτητα και τα θύματά τους.

Ως γνωστόν, ο Τραμπ καταδικάστηκε στη Νέα Υόρκη για επιχειρηματική απάτη, ενώ απέκρυψε μια πληρωμή προς την Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016, για να της κλείσει το στόμα για τη σχέση τους που είχαν το 2006, όταν ο ίδιος ήταν παντρεμένος με τη Μελάνια Τραμπ.

Μετά την καταδίκη του για 34 κατηγορίες για παραποίηση επαγγελματικών αρχείων, η Ντάνιελς ζήτησε να φυλακιστεί ο Ντόναλντ Τραμπ. Η ηθοποιός ακατάλληλων για ανηλίκους ταινιών, η οποία πληρώθηκε 130.000 δολάρια ως «νομικά έξοδα» για τη σιωπή της, για να μην μιλήσει, προειδοποίησε ότι ο υποψήφιος πρόεδρος είναι «εντελώς εκτός πραγματικότητας».

Ο πρώην πρόεδρος αρνιόταν την υπόθεση για χρόνια, αλλά τελικά την παραδέχτηκε σε ανάρτησή του τον Ιανουάριο του στο Truth Social, όπου έγραψε: «Συνέβη εδώ και πολύ καιρό». Ο Τραμπ έχει επίσης κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση από 26 γυναίκες, αριθμός που περιλαμβάνει την E. Jean Carroll – τη συγγραφέα που καταδικάστηκε σε δεκάδες εκατομμύρια αποζημίωση αφού ο Τραμπ τη δυσφήμησε για τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.
Η κρυφή ντουλάπα του προέδρου Χάρντιγκ


Ο Ουόρεν Χάρντινγκ, μπορεί να θεωρείται ένας από τους χειρότερους προέδρους των ΗΠΑ -πέθανε στη διάρκεια της θητείας του το 1923- αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι επέδειξε ευαισθησία στις δοκιμασίες των μειονοτήτων, των εργατών και των… γυναικών.

Ο Χάρντινγκ ήταν επίσης γνωστός ότι έγραφε επιθετικές επιστολές σε ερωμένες του, όπως η Κάρι Φούλτον Φίλιπς. Σε αυτές χρησιμοποίησε την κωδική ονομασία «Τζέρι» για το πέος του – μια λεπτομέρεια που η οικογένειά του προσπάθησε να κρατήσει κρυφή για δεκαετίες. Όλα αυτά συνέβησαν ενώ ο Χάρντινγκ ήταν παντρεμένος με τη σύζυγό του, Φλόρενς Χάρντινγκ, από το 1891 μέχρι το θάνατό του.

Η πιο γνωστή ίσως σχέση του ήταν εκείνη με την Nan Britton, μια γυναίκα 31 χρόνια νεότερή του, η οποία θα αποκάλυπτε βιβλίο ότι ο ίδιος είχε μια συγκεκριμένη ντουλάπα στον Λευκό Οίκο στην οποία προτιμούσε να τρυπώνουν κρυφά δυο τους.

Η Britton αποκάλυψε επίσης ότι είχε γεννήσει κρυφά την κόρη του Χάρντινγκ, Ελίζαμπεθ Ανν, υποθέτοντας ότι την «συνέλαβαν» στον καναπέ του γραφείο του στη Γερουσία. Πράγματι, το DNA θα επιβεβαίωνε δεκαετίες αργότερα ότι η Ανν ήταν πράγματι παιδί του.
Γυμνοί στο μπάνιο με γραμματείς του


Ο Τζον Κένεντι θεωρείται ως πιο γνωστός γυναικάς πρόεδρος. Μετά τη δολοφονία του το 1963, αρκετές γυναίκες -από φοιτήτριες μέχρι στελέχη του Λευκού Οίκου- δήλωσαν δημόσια ότι είχαν σχέσεις με τον Κένεντι. Αυτές οι φήμες αναφέρθηκαν από τη σύζυγό του, Ζακλίν Κένεντι Ωνάση, σε πολλές περιπτώσεις. Η ίδια η πρώτη κυρία μάλιστα είχε παραδεχτεί ότι γνώριζε ότι ο σύζυγός της έκανε μπάνιο γυμνός με γραμματείς του από τον Λευκό Οίκο.

Πάντως, σχετικά με την περιβόητη σχέση που λέγεται ότι είχε με την ηθοποιό Μέριλιν Μονρό, σύμφωνα με την βιογράφο της, Donald Spoto, οι δυο τους είχαν συναντηθεί λίγες φορές.
Σεξ με μια φερόμενη κατάσκοπο


Ο Τζέραλντ Φορντ -που δεν συγκαταλέγεται στους πετυχμένους προέδους (1974-77), κατηγορήθηκε ότι είχε σχέση με την φερόμενη ως κατάσκοπο της Ανατολικής Γερμανίας Έλεν Ρόμετς, την ίδια γυναίκα που συνδέθηκε με ξεχωριστή σχέση με τον Τζον Φ. Κένεντι και άλλους στην Ουάσιγκτον.

Οι ισχυρισμοί για την υπόθεση του Φορντ ξεκίνησαν από τον πρώην υπάλληλο της Γερουσίας, Μπόμπι Μπέικερ, ο οποίος ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στο Politico ότι «ο Φορντ είχε στοματικό σεξ με την Έλεν Ρόμετς» ενώ ήταν παντρεμένος με την Μπέτι Φορντ.

Η Ρόμετς αργότερα θα απελαθεί στην Ανατολική Γερμανία, αφού την είχαν χαρακτηρίσει ως κατάσκοπο η οποία είχε συναντηθεί με πολλούς κορυφαίους πολιτικούς των ΗΠΑ κατ’ ιδίαν.
Στα πρόθυρα αυτοκτονίας για χάρη του προέδρου


Ο Ρεπουμπλικάνος Τζορτζ Μπους ήταν παντρεμένος με τη σύζυγό του, Μπάρμπα Μπους, από το 1945 μέχρι το θάνατό του το 2018.

Μπορεί να θεωρούνταν μια υποδειγματική μακροχρόνια σχέση, ωστόσο η Μπάρμπαρα αποκάλυψε σε μια βιογραφία της ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας τη δεκαετία του 1970 όταν διαδόθηκαν φήμες για την υποτιθέμενη σχέση του συζύγου της με τη βοηθό του στο Κογκρέσο, Τζένιφερ Φιτζέραλντ.

Πολλά για την υποτιθέμενη σχέση παρέμειναν μυστικά, αλλά ο βιογράφος Randy Taraborrelli έγραψε σε μια βιογραφία του Μπους ότι ήταν μια «μακρά, 18χρονη υπόθεση».
Οβάλ Γραφείο για όλες τις χρήσεις


Ίσως η πιο διαβόητη σεξουαλική υπόθεση του Λευκού Οίκου που έλαβε χώρα ακριβώς στο γραφείο του προέδρου ανήκει στον Μπιλ Κλίντον, του οποίου το σκάνδαλο με την ασκούμενη Μόνικα Λεβίνσκι κατέκλυσε τις πολιτικές ειδήσεις των ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και ήταν αυτή που ξεκίνησε διαδικασίες παραπομπής του.

Εκτός από τη Λεβίνσκι, τον οποίο η Κλίντον παραδέχτηκε ότι του έκανε στοματικό σεξ στο Οβάλ Γραφείο, πολλές άλλες γυναίκες έχουν κατηγορήσει την Κλίντον για σεξουαλική επίθεση και βιασμό.

Μερικές εκ των οποίων είναι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται οι Juanita Broaddrick, Paula Jones, Kathleen Willey και Leslie Millwee, οι οποίες φέρεται να συνέβησαν ενώ ήταν παντρεμένος με τη Χίλαρι Κλίντον, την οποία παντρεύτηκε το 1975. Παρά τους ισχυρισμούς, όμως, ο Κλίντον επιβίωσε πολιτικά και δεν του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.
Αυτοκτονία για χάρη του προέδρου


Δημοσίευμα για την αυτοκτονία της Μάρτζι Σέντιγκερ

Ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο οποίος ήταν παντρεμένος με τη Λόρα από το 1977, κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση το 2002 από τη Margie Schoedinger, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο τότε πρόεδρος τη βίασε δύο χρόνια πριν.

Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως που η δημοφιλία του Μπους βρισκόταν στο αποκορύφωμα της, η μήνυση θάφτηκε από τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ.

Η Schoedinger αυτοκτόνησε το 2003, προτού η αγωγή μπορέσει να φτάσει στο δικαστήριο, κάτι που επέτρεψε στους δικηγόρους του Μπους να υποβάλουν επιτυχώς αίτηση για την απόρριψη της υπόθεσης.

Μια άλλη γυναίκα, η Tammy Phillips, ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε σχέση με τον Μπους στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά δεν είχε στοιχεία που να το υποστηρίξουν και πολλά ΜΜΕ θεώρησαν ότι δεν έλεγε την αλήθεια.

Πάντως, όπως και να έχει καμία υπόθεση δεν άγγιξε κανένα πρόεδρο, ενώ οι «κατάλληλες» γυναίκες -δηλαδή οι σύζυγοί τους- έμειναν δίπλα τους μέχρι τέλους.

Με πληροφορίες από The Daily Beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου