Τρίτη, Ιουνίου 18, 2024

Ο Πούτιν στη Βόρεια Κορέα: Με διθυράμβους και σημαιοστολισμούς τον υποδέχεται ο Κιμ Οι δρόμοι της Πιονγκγιανγκ έχουν γεμίζει με ρωσικές σημαίες και πορτρέτα του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η δέσμευση του Ρώσου Προέδρου.






 

 


Τη Βόρεια Κορέα επισκέπτεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι δρόμοι της Πιονγκγιανγκ έχουν στολιστεί με ρωσικές σημαίες και πορτρέτα του Ρώσου Προέδρου, ενώ πινακίδες τον καλωσορίζουν στη χώρα.

«Η φιλία Βόρειας Κορέας και Ρωσίας είναι αιώνια», αναγράφεται σε μια πινακίδα έξω από το διεθνές αεροδρόμιο Σουνάν της βορειοκορεατικής πρωτεύουσας. «Καλωσορίζουμε θερμά τον σύντροφο Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν», αναφέρεται σε μια άλλη.


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, συνοδευόμενος από πολλούς Ρώσους αξιωματούχους μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Άμυνας και Ασφάλειας, αναμένεται να φτάσει το απόγευμα της Τρίτης στη Βόρεια Κορέα, στην πρώτη επίσκεψη στη χώρα μετά από 24 χρόνια.

Η κομβική ημέρα της επίσκεψης θα είναι η αυριανή (Τετάρτη 19/6), καθώς θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή υποδοχής μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών και θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες σε ανώτατο επίπεδο με τον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν.
 






Επίσης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης, ο Πούτιν θα παραστεί σε μια εορταστική συναυλία και θα επισκεφτεί τη μοναδική ορθόδοξη εκκλησία στη Βόρεια Κορέα, το ναό της Ζωοδόχου Τριάδας. Ακολούθως ο Ρώσος Πρόεδρος θα αναχωρήσει απευθείας για το Βιετνάμ.




Λίγο πριν την αναχώρησή του για τη Βόρεια Κορέα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε να δημιουργήσει ένα σύστημα εμπορίου και ασφάλειας με την Πιονγκγιανγκ, το οποίο δεν θα ελέγχεται από τη Δύση.

Μέσω επιστολής που δημοσιεύθηκε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, υποσχέθηκε την αμέριστη υποστήριξή του, υπογραμμίζοντας πως οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει καλές σχέσεις και συνεργασίες τα τελευταία 70 χρόνια βασισμένες στην ισότητα, τον αμοιβαίο σεβασμό και την εμπιστοσύνη.

«Θα αναπτύξουμε εναλλακτικούς μηχανισμούς εμπορίου και αμοιβαίων διευθετήσεων που δεν ελέγχονται από τη Δύση και από κοινού θα αντισταθούμε σε παράνομους μονομερείς περιορισμούς», τόνισε στην επιστολή και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα – θα οικοδομήσουμε μια αρχιτεκτονική ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας στην Ευρασία».

 

Ευχαρίστησε δε τη Βόρεια Κορέα για την υποστήριξη στον πόλεμο στην Ουκρανία και δεσμεύθηκε να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Πιονγκγιάνγκ να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της παρά τις «πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις στρατιωτικές απειλές των ΗΠΑ».

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας δημοσίευσαν επίσης πολλά άρθρα που επαινούν τη Ρωσία και υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις της στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς τις ως «ιερό πόλεμο όλων των Ρώσων πολιτών».

«Ο λαός της Κορέας θα είναι πάντα στο πλευρό της ρωσικής κυβέρνησης και του λαού, εκφράζοντας πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη στον αγώνα του για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των συμφερόντων ασφάλειας», ανέφερε το κρατικό KCNA σε σχολιασμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου