Σάββατο, Ιουνίου 29, 2024

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές για την ηγεσία τον Οκτώβριο - Ανοίγει τα χαρτιά του ο Ν. Ανδρουλάκης την Κυριακή στην ΚΕ «Χωρίς φρένα» προχωρούν οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ.






 

 


Με γρήγορους ρυθμούς τρέχουν οι εξελίξεις στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, καθώς τον Οκτώβριο θα προκύψει νέος αρχηγός, εκλεγμένος από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Στο Καρφί», η οποία κυκλοφορεί το Σάββατο o Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει την Κυριακή (30/6) να αποφασίσει να στηθούν κάλπες τον Οκτώβριο, εγκαταλείποντας την αρχική του δήλωση για πιστή εφαρμογή του καταστατικού, δηλαδή για Οκτώβριο του 2025.


Οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι η 6η Οκτωβρίου με εναλλακτική την 13η Οκτωβρίου. Αν οι κάλπες στηθούν την 6η Οκτωβρίου ο δεύτερος γύρος μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 13 του μηνός. Αν ο πρώτος γύρος πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου η επαναληπτική εκλογή θα διεξαχθεί στις 20 του μηνός.

Στο τραπέζι έχει πέσει και η ημερομηνία της 29ης Σεπτεμβρίου για τον πρώτο γύρο, οπότε η επαναληπτική εκλογή μεταξύ των δυο πρώτων θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εντός του δέκατου μήνυα του χρόνου το ΠΑΣΟΚ θα έχει πρόεδρο.







«Τον Οκτώβριο», λέει λοιπόν ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Πάμε» απαντά ο Χάρης Δούκας, έτοιμος στην αφετηρία και ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ μένει να φανεί τι θα αποφασίσει ο Μιχάλης Κατρίνης.

Με την απόφαση Ανδρουλάκη να επισπεύσει την εκλογική διαδικασία, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ναι μεν προβλέπεται δύσκολη και αντιπαραθετική, αλλά το αδιέξοδο μάλλον έχει φύγει από το τραπέζι, εκτιμάται από την εφημερίδα.
ΠΑΣΟΚ: Προηγείται ο Δούκας στην τελευταία δημοσκόπηση

Την ίδια ώρα, ο Χάρης Δούκας φαίνεται πως προηγείται στη «μάχη» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τον νυν πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη, να ακολουθεί σε απόσταση... αναπνοής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό του POLITIC.


Σύμφωνα με την έρευνα, επτά στους δέκα θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει εκλογή νέου προέδρου για το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, μετά και από τα στάσιμα ποσοστά στις Ευρωεκλογές.

Ο δήμαρχος Αθηναίων προηγείται με ποσοστό 21,5% και ακολουθεί ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 20,9%. Τρίτο κατατάσσουν τον Παύλο Γερουλάνο (18,4%), ο οποίος έχει και αυτός ταχθεί υπέρ της άμεσης εκλογής ηγεσίας από τη βάση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου