Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024

Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Το «θέατρο» Λύτρα με τις χειροπέδες ήταν δική του πρωτοβουλία - Φυλάσσεται το σπίτι της συζύγου του (σσ Κοιτάξτε να είναι πρώτο θέμα ο Λύτρας και όχι η εξωφρενική άνοδος στα τρόφιμα, το ρεύμα και το άθλιο εξαήμερο).


 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Με δική του πρωτοβουλία έβαλε το σακάκι πάνω στα χέρια του, προσποιούμενος ότι φοράει χειροπέδες, ο Απόστολος Λύτρας, οδηγούμενος στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν στο iEidiseis.gr αστυνομικές πηγές, που σημειώνουν ότι βάσει του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος οι αστυνομικοί δεν ήταν υποχρεωμένοι να φορέσουν χειροπέδες στον γνωστό δικηγόρο.

 

Και αυτό διότι το Π.Δ. αναφέρει ότι κατά τη μεταγωγή δεν δεσμεύεται αυτός που κατά την κρίση του επικεφαλής της αστυνομικής συνοδείας με βεβαιότητα δεν θεωρείται ύποπτος απόδρασης. Στην περίπτωση του Απόστολου Λύτρα ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. έκρινε ότι δεν πρόκειται για ύποπτο απόδρασης και αποφάσισε να βγουν οι χειροπέδες μετά την άφιξή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, ο γνωστός δικηγόρος ζήτησε με τρόπο να του βγάλει ο αστυνομικός τις χειροπέδες (στον χώρο όπου όλα αυτά τα χρόνια εισερχόταν ως δικηγόρος και όχι ως κατηγορούμενος) και τότε ο συνοδός του φέρεται να του απάντησε ότι ούτως ή άλλως θα του τις έβγαζε.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν ότι «ο Απόστολος Λύτρας δεσμεύτηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας και μπήκε στο υπηρεσιακό όχημα για να μεταβεί στην Ευελπίδων με χειροπέδες στα χέρια (παρουσία πολλών τηλεοπτικών καμερών). Και αυτό διότι κατά τη μεταγωγή του με το όχημα ο αστυνομικός οδηγός δεν θα είχε την τέλεια οπτική επαφή μαζί του. Όταν όμως έφτασαν στην Ευελπίδων ο επικεφαλής έκρινε ότι μπορεί να αποδεσμευτεί. Έτσι ο αστυνομικός του έβγαλε τις χειροπέδες. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος με δική του πρωτοβουλία έβαλε πάνω από τα χέρια του το σακάκι, με αποτέλεσμα όλοι να θεωρήσουν ότι φοράει χειροπέδες και τις κρύβει με αυτόν τον τρόπο (όπως συνηθίζεται από πολλούς κατηγορουμένους).
ADVERTISEMENT






»Και την πρώτη ημέρα μετά τη σύλληψή του, όταν είχε οδηγηθεί και πάλι ενώπιον της Δικαιοσύνης, ο αστυνομικός του είχε βγάλει τις χειροπέδες. Ο κατηγορούμενος κάπνισε, πήγε τουαλέτα κοκ, επιτηρούμενος από τον αστυνομικό που τον συνόδευε. Επίσης και όταν οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για αποτυπώματα μπήκε στο κτίριο χωρίς χειροπέδες. Το γεγονός ότι κρίθηκε πως δεν είναι ύποπτος φυγής φαίνεται και από το γεγονός ότι τον συνόδευε ένας αστυνομικός».
Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα αισθάνεται έντονο φόβο

Στο μεταξύ, περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθεί να φυλάει το σπίτι του 37χρονου θύματος στον Γέρακα. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι η 37χρονη δικηγόρος αισθάνεται έντονο φόβο, παρά το γεγονός ότι είναι πλέον σε ισχύ οι περιοριστικοί όροι που επέβαλε η ανακρίτρια στον σύζυγό της, παρά το γεγονός ότι έχει εγκαταστήσει στο κινητό της τηλέφωνο το κουμπί πανικού και παρά το γεγονός ότι στο πλευρό της βρίσκονται οι γονείς της που τη στηρίζουν από την πρώτη στιγμή.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν στο iEidiseis.gr ότι εκτιμάται ότι το περιπολικό θα βρίσκεται εκεί τουλάχιστον μέχρι να πάει ο 52χρονος να πάρει τα πράγματά του. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι δεν είναι το μόνο σπίτι θύματος ενδοοικογενειακής βίας που φυλάσσεται από περιπολικό στην Αττική, με απόφαση του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που έχει οριστεί ως εποπτεύων όλων των γραφείων ενδοοικογενειακής βίας. Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε να εφαρμόζεται μετά την άγρια δολοφονία της Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου