Κυριακή, Ιουνίου 16, 2024

Να δοθεί ο λόγος στη βάση του ΠΑΣΟΚ ζητά ο Δούκας...

 




Αφετηρία της επανεκκίνησης θα πρέπει να είναι η άμεση μαζική προσφυγή στον κόσμο, τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων...
Θέση σε όσα συμβαίνουν εντός του ΠΑΣΟΚ πήρε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», αναφέρθηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές και στην επόμενη μέρα για το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας πως «το εκλογικό αποτέλεσμα έστειλε μήνυμα ότι η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις».


Ο κ. Δούκας ζητά να δοθεί ο λόγος στη βάση του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αφετηρία της επανεκκίνησης θα πρέπει να είναι η άμεση μαζική προσφυγή στον κόσμο του κόμματος. Στο ίδιο πνεύμα, επισημαίνει πως οι τελικοί σχηματισμοί δεν θα πρέπει να προκύψουν από κομματικά γραφεία ή από διαβουλεύσεις μηχανισμών.

Όσο για το τι θα κάνει ο ίδιος, δεν άνοιξε τα χαρτιά του, σημειώνοντας πως προέχει ο οδικός χάρτης των αλλαγών.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη θέση του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές (πίσω από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ) προκάλεσε εσωστρέφεια, με τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη να αμφισβητείται από κορυφαία στελέχη, τα οποία ζήτησαν να συνεδριάσουν τα όργανα και να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκλογής αρχηγού. 

Μέχρι στιγμής, η ηγεσία του κόμματος έχει κατηγορήσει τους αμφισβητίες για πρόκληση εσωστρέφειας και επέμεινε στην τήρηση του καταστατικού και των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων. Ωστόσο, όσο η αμφισβήτηση συνεχίζεται, δεν αποκλείεται μια κίνηση αιφνιδιασμού από τον Ν. Ανδρουλάκη που ενδεχομένως να δρομολογήσει εσωκομματικές εκλογές, ακόμα και εντός του καλοκαιριού. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να τοποθετηθεί για το θέμα στο Πολιτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης, όπου θα υπάρξει και το πρώτο μπρα-ντε-φερ μεταξύ των δύο πλευρών.


Οι 4 νέες Locavore εμπειρίες από τη Mastercard είναι εδώ και είναι μοναδικές!
Around the table Masterclasses. Γιατί αγαπάμε τα βιώσιμα τοπικά προϊόντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου