Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024

Euro 2024: Η Πορτογαλία «σβηστά» στους 16, η Τουρκία σε τελικό πρόκρισης Το αυτογκόλ του Σαμέτ Ακαϊντίν έκλεψε την παράσταση στο Τουρκία - Πορτογαλία για το Euro 2024.





Michael Probst / ASSOCIATED PRESS

 
 


Η Πορτογαλία ήταν πολύ καλύτερη από την Τουρκία και πήρε την πρόκριση στους 16 του Euro 2024.

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν η αναμέτρηση ανάμεσα σε Πορτογαλία και Τουρκία για την 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του EURO 2024, που έληξε με 3-0 υπέρ των Ιβήρων.

 

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Αντίθετα, η Τουρκία θα τα δώσει όλα την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Τσεχία. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Μπερνάρντο Σίλβα (21΄), Ακαϊντίν (28΄ αυτογκόλ) και Μπρούνο Φερνάντες (56΄).

Το σκορ άνοιξε στο 21ο λεπτό, όταν ο Ραφαέλ Λεάο πάσαρε στον Μέντες, που έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Αλτάι Μπαγιντίρ για το 1-0.






Η φάση που έκρινε τον αγώνα πραγματοποιήθηκε στο 28΄. Ο Ακαϊντίν, θέλησε να γυρίσει την μπάλα στον Μπαγιντίρ, δεν συνεννοήθηκε με τον Τούρκο τερματοφύλακα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα των Τούρκων για το 2-0.

Το προβάδισμα των δύο τερμάτων «έλυσε» τα πόδια των Πορτογάλων, που δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι τη λήξη του α΄ μέρους.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Τούρκους να είναι πιο επιθετικοί, αλλά η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα δεν ήταν σε καλή ημέρα και στο 56΄ ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, «έκοψε» την μπάλα στον Μπρούνο Φερνάντες, που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η Τουρκία προσπάθησε για το γκολ της τιμής, αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι το 3-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Μπαρντακτσί, Ακαϊντίν, Τσελίκ - Λεάο, Παλίνια

 

Οι συνθέσεις:

ΤΟΥΡΚΙΑ (Βιντσένζο Μοντέλα): Αλτάι Μπαγιντίρ, Τσελίκ, Ακαϊντίν (76΄ Ντεμιράλ), Μπαρντακτσί, Καντιόγλου, Αϊχάν (58΄ Γιουκσέκ), Τσαλχάνογλου, Ακγκούν (70΄ Γκιουλέρ), Κιοκτσού (46΄ Γιαζιτσί), Ακτούρκογλου (58΄ Γιλντίζ), Γιλμάζ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κόστα, Κανσέλο (68΄ Σεμέδο), Πέπε (83΄ Αντόνιο Σίλβα), Ντίας, Μέντες, Φερνάντες, Παλίνια (46΄ Ρούμπεν Νέβες), Βιτίνια (88΄ Ζοάο Νέβες), Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο, Λεάο (46΄ Νέτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου