Δευτέρα, Ιουνίου 24, 2024

Euro 2024: Πρώτος σκόρερ ο... κανένας - Τα ακυρωμένα τέρματα, τα αυτογκόλ και ο «καταραμένος» Λουκάκου - Δείτε βίντεο Για την ώρα το Χρυσό Παπούτσι... πάει στα αυτογκόλ - Ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ στο Euro 2024;





Χάρι Κέιν, Κιλιάν Μπαπέ, Κάι Χάβερτς, ή Κριστιάνο Ρονάλντο;

Όταν ξεκινούσε η τελική φάση του Euro 2024 τα στοιχήματα έδιναν και έπαιρναν τόσο για τη νικήτρια χώρα όσο και τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, με τα παραπάνω ονόματα και ίσως μερικά ακόμη να «παίζουν» δυνατά.

Ωστόσο, και ενώ βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, δεν υπάρχει κάποιος που να έχει ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους στην λίστα των κορυφαίων σκόρερς.

Συνολικά έχουν σημειωθεί 64 γκολ στα ματς που έγιναν μέχρι και την Κυριακή 24/6, δηλαδή ένα τέρμα ανά 37 αγωνιστικά λεπτά και 2.47 ανά ματς.

Μόνον τέσσερις έχουν καταφέρει να βρουν δύο φορές το βάθος της εστίας και αυτοί είναι (σύμφωνα με τη σειρά που τους δίνει η UEFA) οι Ζορζ Μικαουτάτζε (2 γκολ, εθνική Γεωργίας), Τζαμάλ Μουζιάλα (2 γκολ, εθνική Γερμανίας), Νίκλας Φίλκρουγκ (2 γκολ, εθνική Γερμανίας) και Ιβάν Σράντζ (2 γκολ, εθνική Σλοβακίας).

Ακριβώς από πάνω τους θα ήταν ο Ρομέλου Λουκάκου, ωστόσο τον Βέλγο φορ «δεν τον θέλει» με τίποτα. Και τις τρεις φορές που σκόραρε είδε το VAR να ακυρώνει το γκολ του, με αποκορύφωμα το ματς κόντρα στην εθνική Ρουμανίας. 

Στους Σκωτσέζους, πάλι, ούτε τα αυτογκόλ δεν βοήθησαν για να μην μείνουν εκτός συνέχειας, με 2/7 γκολ τους σε τελική φάση Euro να προέρχονται από αντίπαλο -δηλαδή ένα περισσότερο από τους άλλους σκόρερς τους: 


Από την άλλη, τιμή και δόξα στον Ρόμπιν Γιασούλα της εθνικής Αλβανίας ο οποίος «έσβησε» το δικό του αυτογκόλ κόντρα στην Κροατία, ισοφαρίζοντας στο φινάλε για το τελικό 2-2: 


Τέλος, όσον αφορά τα ακυρωμένα γκολ μετά από απόφαση του VAR έχουν ανέλθει στα εννέα (9) με αυτό της εθνικής Ολλανδίας να είναι εκείνο που ξεσήκωσε τη μεγαλύτερη συζήτηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου