Τρίτη, Ιουνίου 18, 2024

Δημοσκόπηση Interview: Η ακρίβεια το βασικό μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι στην κυβέρνηση - Οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί Γάμος ομόφυλων ζευγαριών και το φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών οι επόμενοι δύο λόγοι που επέλεξαν οι συμμετέχοντες για την ψήφο στις ευρωεκλογές





Την ακρίβεια επέλεξαν οι περισσότεροι από όσους συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Interview για το politic.gr ως την απάντηση στο ερώτημα για ποιον από τους λόγους θέλατε να στείλετε μήνυμα στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα η ακρίβεια συγκεντρώνει το 40% των απαντήσεων και ακολουθούν:

ο γάμος των ομοφύλων 24%
το φορολογικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες 15%
η διαχείριση του δυστυχήματος των Τεμπών 12%
ο νέος κανονισμός για τα ακαθάριστα οικόπεδα 5%
ο νόμος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια 2%


Στην ίδια δημοσκόπηση που διεξήχθη πριν τον ανασχηματισμό της περασμένης Παρασκευής, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν ποιοι είναι οι περισσότερο αποτελεσματικοί και άρα δεν θα έπρεπε να μετακινηθούν.

Την πρώτη πεντάδα αποτελούν οι Νίκος Δένδιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κυριάκος Πιερρακάκης, Δημήτρης Παπαστεργίου και Γιώργος Φλωρίδης ενώ στην ουρά βρίσκονται οι Κώστας Σκρέκας, Λευτέρης Αυγενάκης, Νίκη Κεραμέως, Χρήστος Στυλιανίδης και Δημήτρης Καιρίδης.




Παράλληλα το 51% απάντησε ότι στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ψήφισε παραδοσιακά το κόμμα που ψηφίζει, το 32% ψήφισε για να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση και το 10% για να ψηφίσει τον ευρωβουλευτή της αρεσκείας του.

Στο πλαίσιο αυτό καταγράφεται, τέλος, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης και της Φωνής Λογικής τα επέλεξαν για να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου