Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024

Live update από όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών: Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Σταμάτα, διάσπαρτες εστίες στην Κερατέα- Πέθανε ο άνδρας που υπέστη ανακοπή στη φωτιά στη Σταμάτα






Σε επιφυλακή παραμένουν όλη τη νύχτα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές - Νεκρός 45χρονος από ανακοπή στη Σταμάτα - Κάηκαν σπίτια στην Κερατέα - Σκληρή δοκιμασία στο σύστημα πυρόσβεσης από τα πολλά ταυτόχρονα μέτωπα

Σε διπλό μέτωπο δοκιμάστηκαν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αφού δύο μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν με διαφορά λίγων ωρών η μία από την άλλη στην Κερατέα και τη Σταμάτα. Η μάχη ήταν δύσκολη, αφού από τη μια τα πύρινα μέτωπα βρίσκονταν σε κατοικημένες περιοχές που χρειάστηκε να εκκενωθούν, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν ακραίες και ευνοούσαν τις φωτιές. Στη Σταμάτα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από ανακοπή με έμμεση αιτία τη φωτιά, ενώ σπίτια έχουν καεί ή υποστεί ζημιές τόσο στη Σταμάτα όσο και στην Κερατέα. Παράλληλα, η Πυροσβεστική είχε να αντιμετωπίσει τη διασπορά των δυνάμεών της λόγω των δεκάδων άλλων μετώπων που ξεσπούσαν παράλληλα σε πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα: Από τη Ριτσώνα στην Εύβοια που καίγεται εργοστάσιο χημικών, στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, το Δίστομο, την Καμηλόβρυση Φθιώτιδας, στο Λουτράκι, ακόμη και στου... Φιλιπάππου.

Τα εναέρια μέσα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να περιοριστούν τα πύρινα μέτωπα και έτσι περίπου στις 9.30 
το βράδυ δεν υπήρχε πλέον ενεργό μέτωπο στην περιοχή της Σταμάτας, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα είχαν ελέγξει και τη φωτιά στην Κερατέα, όπου νωρίτερα είχε γίνει μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή της Συντερίνας. 

Στην Κερατέα η φωτιά έφτασε να σπάσει σε τέσσερα μέτωπα λόγω των ισχυρών ανέμων, εστάλησαν μηνύματα για εκκένωση περιοχών από την πολιτική προστασία, ενώ κάηκαν σπίτια στους οικισμούς Πλάκα και Μαρκάτι. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές παραμένουν σε επιφυλακή για τις διάσπαρτες εστίες και το φόβο των αναζωπυρώσεων.

Το χρονικό της μεγάλης πυρκαγιάς στη Σταμάτα


Λίγο πριν τις 21.00 στη Σταμάτα για την κατάσβεση επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 41οχήματα, 7 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ και από αέρος μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν περιοδικά 12 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, μέσω του «112» στάλθηκε μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων απο τις περιοχές της Αμυγδαλέζας, Ροδόπολης.


Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Δίστομο

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ μετείχαν 2 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα

Φωτιά στη Σταμάτα: Μάχη στο μέτωπο μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης

Αγώνα για να περιοριστεί το μέτωπο μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης δίνουν οι πυροσβέστες, ωστόσο οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Θα γίνονται ρίψεις μέχρι τη δύση του ήλιου.




Νέες πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο, Μενίδι και Άνω Λιόσια

Φωτιά στη Σταμάτα

Ρίψη από ελικόπτερο στη Ροδόπολη


Ενισχύονται τα εναέρια μέσα στη Κερατέα

Τρεις συλλήψεις για εμπρησμό σε Ραφήνα, Σαλαμίνα και Πόρο

Επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα και σε άλλα τέσσερα άτομα.

Φωτιά στην Κερατέα

Φωτιά στη Σταμάτα

Τα Canadair έκοψαν το μέτωπο στο ρέμα της Ροδόπουλης


Διακομιδή άνδρα που λιποθύμησε από εισπνοή καπνού

Στο ΚΑΤ μεταφέρεται άνδρας που ήταν στο γήπεδο του Διονύσου

Πέθανε ο άνδρας που υπέστη ανακοπή στη φωτιά στη Σταμάτα

Ο 45χρονος μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο κέντρο Υγείας Καπανδριτίου όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Φωτιά στην Κερατέα

Έχουμε αναζωπύρωση στη φωτιά στην περιοχή της Κερατέας, στη Σιντερίνα, απειλείται πλέον πυκνό πευκοδάσος, δήλωσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.


Άνοιξε το ΟΑΚΑ για κατοίκους περιοχών που εκκενώθηκαν

Κατόπιν συνεννόησης του Περιφερειάρχη Αττικής με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, έχουν ανοίξει οι χώροι του για να υποδεχτούν κατοίκους των περιοχών που μαίνονται πυρκαγιές. Στο ΟΑΚΑ ήδη έχουν φτάσει λεωφορεία με παιδιά από κατασκηνώσεις στον Διόνυσο, που εκκενώθηκαν συντεταγμένα

Κάηκε σπίτι στη Σταμάτα


Φωτιά στη Ριτσώνα: Συνεχείς οι εκρήξεις


Εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά στη Ριτσώνα, καθώς καίγονται υλικά στον περιβάλλοντα χώρου εργοστασίου ανακύκλωσης. Κάτοικοι από το Βαθύ Αυλίδας αναφέρουν ότι ακούγονται συνέχεια εκρήξεις.


arthrou-ritsona1


Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο περιφερειάρχης Αττικής θα μεταβεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας για τις πυρκαγιές στην Αττική και κυρίως για τη φωτιά στη Σταμάτα.


Τραυματίας στη Σταμάτα

Στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου σε σοβαρή κατάσταση ο άνδρας που τραυματίστηκε στη Σταμάτα. Πιθανότατα έχει πνευμονικό οίδημα, το οποίο μπορεί να προκληθεί από εισπνοή καπνού.


Φωτιά στο Δίστομο


Επίγειες και εναέριες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν για φωτιά που καίει σε δασική έκταση


Μέσα σε πυκνούς καπνούς οι ρίψεις νερού στη φωτιά στη Ριτσώνα

Συνολικά στη Σταμάτα επιχειρούν αυτή την ώρα 12 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δυο συντονιστικά.

Άνδρας στην Σταμάτα υπέστη ανακοπή

Φωτογραφία, Σταμάτα τώρα

6262574

Εθελοντής πυροσβέστης για το ενδεχόμενο να ξεφύγει προς Διόνυσο η φωτιά

Σταμάτα: Κάτοικος προσπαθεί με πέτρα να σπάσει λουκέτο για να αποκτήσει πρόσβαση πυροσβεστικό όχημα

Βίντεο με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Αγωνιούν οι κάτοικοι στη Σταμάτα

Ενημέρωση για τραυματία στη Σταμάτα

Το ΕΚΑΒ έφτασε στη Σταμάτα για να παραλάβει τον τραυματία. Είναι άντρας, περίπου 45 ετών, ο οποίος έπαθε ανακοπή. Αυτή την ώρα μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου.

Ενημέρωση της πυροσβεστικής αυτή την ώρα

Η σημερινή ημέρα είναι η δυσκολότερη που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Οι πυροσβέστες και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας δίνουν σκληρές μάχες με τις φλόγες σε όλη τη χώρα. Μόνο στην Αττική, έχουν ξεσπάσει δύο μεγάλες και εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές.
Στις 11 και 54, σήμερα το πρωί, ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για την πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας. Κατά την έναρξή της, δίπλα σε διάσπαρτες κατοικίες, έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, που η ταχύτητά τους ξεπέρασε τα 60 χιλιόμετρα την ώρα.
Η πυρκαγιά κινήθηκε πολύ γρήγορα, προς τις περιοχές, Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα, Άγιο Γεώργιο Θορικού και Άγιο Κωνσταντίνο.
Εξ αιτίας της επικίνδυνης αυτής κατάστασης, μετά από εισήγηση του Επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων, εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112, για την απομάκρυνση των κατοίκων των περιοχών αυτών, προς ασφαλή κατεύθυνση.
Αυτή τη στιγμή, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος περιοδικά, 23 εναέρια μέσα, 13 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη.
Την ώρα που οι δυνάμεις μας κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό αυτής της πυρκαγιάς, ξέσπασε δεύτερη, αυτή τη φορά στη βόρεια πλευρά του λεκανοπεδίου.
Συγκεκριμένα, στις 4 και 17, εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στη Σταμάτα Αττικής, και αυτή δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, η οποία επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που η ταχύτητά τους έφτανε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.
Εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112, τόσο για την ενημέρωση όσο και για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές, Αμυγδαλέζα Σταμάτας, Ροδόπολη και Γαλήνη προς ασφαλή κατεύθυνση.
Στη Σταμάτα επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 14 εναέρια μέσα, 6 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.
Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Κερατέα και στη Σταμάτα Αττικής, παρέχουν πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττική και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.
Στις περιοχές των πυρκαγιών, έχουν αναπτυχθεί Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την διευκόλυνση της απομάκρυνσης των κατοίκων, αλλά και για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Επίσης έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας αλλά και κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ για την πιθανή αποκατάσταση βλαβών στην ηλεκτροδότηση.
Από αύριο, 1η Ιουλίου, μπαίνουμε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Οι συνθήκες θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.
Είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας.
Οποιαδήποτε απροσεξία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή.

Στα πρώτα σπίτια του οικισμού Γαλήνη, δυνάμεις της Πυροσβεστικής λαμβάνουν προληπτικά μέτρα

Στη Σταμάτα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 106 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα και εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Αστυνομικοί μεταφέρουν μπουκάλες υγραερίου από σπίτι που κινδυνεύει (Κερατέα)

Βίντεο από Κερατέα (νωρίτερα σήμερα)

Τραυματίας στη Σταμάτα

Πριν ελάχιστα λεπτά δέχθηκε κλήση το ΕΚΑΒ για πιθανό εγκαυματία στη Σταμάτα. Η Αστυνομία ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και τους είπε για εισπνοή καπνού

112 για καπνούς στον Διόνυσο

Φωτιά στα Αθίκια Κορινθίας

Η φωτιά στη Σταμάτα βρίσκεται κοντά στον οικισμό Γαλήνη

Αναφορές για εγκαυματία στη Σταμάτα - Σπεύδει το ΕΚΑΒ

Ανταπόκριση από Σταμάτα - Φρίξος Δρακοντίδης

Αυτή την ώρα στη Σταμάτα επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 10 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Εικόνα από Σταμάτα

Σταμάτα: Αστυνομικοί εκλιπαρούν κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Στη Ριτσώνα καίγονται εύφλεκτα υλικά στο εργοστάσιο Παπουτσάνης

Οι πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή της Ριτσώνας, καθώς καίγονται διάφορα υλικά που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο ενός εργοστασίου ανακύκλωσης απέναντι από το εργοστάσιο Παπουτσάνης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί κατά μήκος της παλιάς Εθνικής οδού Ριτσώνας Χαλκίδας για να μην περάσουν οι φλόγες στην ευρύτερη περιοχή, καθώς υπάρχουν κι άλλα εργοστάσια. Προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μέσα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, όπου καίγονται εύφλεκτα υλικά μεταξύ των οποίων ελαστικά και στρώματα. Πριν από λίγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, λόγω της επικινδυνότητας των καπνών. Στην ευρύτερη περιοχή εκτός από πολλά εργοστάσια υπάρχει και η δομή των προσφύγων της Ριτσώνας που όμως δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να προχωρήσουν οι φλόγες πέρα από τον συγκεκριμένο χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης.

112 και για Αιτωλοακαρνανία

Ανταπόκριση του ρεπόρτερ του protothema.gr Φρίξου Δρακοντίδη από Σταμάτα

Στη Σταμάτα το μέτωπο έχει ανοίξει σημεία, η κατεύθυνση του ανέμου ειναι προς Ροδόπολη. Κοντά στο γήπεδο έχει μέτωπο.

Στο Ριμπάρι Κερατέας συνεχίζουν οι επίγειες δυνάμεις με τη συνδρομή του στράτου. Συνεχώς ρίψεις κάνουν τα εναέρια μέσα (ελικόπτερα και Canadair).

Αντρες της ΔΙΑΣ απομάκρυναν ηλικιωμένο ζευγάρι από την Κερατέα και σβήνουν τη φωτιά στην αυλή τους

6 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα και επίγειες δυνάμεις που συνεχώς ενισχύονται στη Σταμάτα. Συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο ΚΚΠΠ τα επόμενα λεπτά.

Εικόνα από Κερατέα

6262478

Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Σταμάτα έχουν κινητοποιηθεί 22 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 7 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 6 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Εικόνα από Σταμάτα

stamata

Πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά ξέσπασε στη Σταμάτα (Δήμου Διονύσου). Είναι σε δασική έκταση κοντα σε σπίτια. Εχουν κινητοποιηθεί εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις που ενισχύονται συνεχώς και χωματουργικά, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ. Δόθηκε 112 ετοιμότητας.

Πώς φαίνεται η φωτιά της Σταμάτας από τα Ανω Λιόσια

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για Κερατέα και Λαύριο

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία οι εκτροπές κυκλοφορίας που σε ισχύ λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στη Κερατέα είναι οι εξής:

-Επαρχιακή οδός Κερατέας- Αναβύσσου και παλαιά λεωφόρος Λαυρίου

-Λεωφόρος Λαυρίου και παλαιά λεωφόρος Λαυρίου

-Λεωφόρος Λαυρίου και Καμαρίζης

-Παλαιά λεωφόρος Λαυρίου και λεωφόρος Πλάκας

-Προφήτη Ηλία και Πάρνηθος (Λεγραινά)

-Διασταύρωση Μεγάλα Πεύκα (Συντερίνα)

-Καμαρίζας και Μαρωνείας (Αγ. Κωνσταντίνος)

-Λεωφόρος Αθηνών- Σουνίου και Αγίας Παρασκευής

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία Αττικής η κίνηση των οχημάτων από το Λαύριο προς Αθήνα διεξάγεται ως εξής:

-Μέσω της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου προς Βάρκιζα

-Μέσω της λεωφόρου Λαυρίου προς Μαρκόπουλο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που έχει ξέσπασε στην περιοχή της Ριτσώνας κοντά στο εργοστάσιο Παπουτσάνης. Αυτή την στιγμή η φωτιά βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου όπου υπάρχουν ελαστικά και στρώματα. Στην πυροσβεστική έχει σημάνει συναγερμός έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκίδας και συγκεντρώνονται δυνάμεις. Στη Λαμία για 3η μέρα φούντωσε η φωτιά 10 χιλιόμετρα Βόρεια της Λαμίας, αλλά με την επέμβαση των πυροσβεστών αλλά και των εναέριων μέσων έχουν περιορίσει την έκταση της και προσπαθούν να την ελέγξουν.

Βίντεο από τη φωτιά στην Εύβοια

Η φωτιά στη Σταμάτα είναι κοντά σε σπίτια

Πυρκαγιά στη Σταμάτα Διονύσου. Εναέρια, επίγειες και χωματουργικά

Φωτογραφία από Κερατέα (Eurokinissi)

6262457

Νέα φωτιά

Μεγάλο πρόβλημα και στη Ριτσώνα

Εικόνα από φωτιά στη Ριτσώνα

Σπίτι στην Πλάκα Κερατέας

6262436

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κερατέα

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία οι εκτροπές κυκλοφορίας που σε ισχύ λόγω της πυρκαγιάς στη Κερατέα είναι οι εξής:

-Επαρχιακή οδός Κερατέας- Αναβύσσου και παλαιά λεωφόρος Λαυρίου

-Λεωφόρος Λαυρίου και παλαιά λεωφόρος Λαυρίου

-Λεωφόρος Λαυρίου και Καμαρίζης

-Παλαιά λεωφόρος Λαυρίου και λεωφόρος Πλάκας

-Προφήτη Ηλία και Πάρνηθος (Λεγραινά)

-Διασταύρωση Μεγάλα Πεύκα (Συντερίνα)

-Καμαρίζας και Μαρωνείας (Αγ. Κωνσταντίνος)

-Λεωφόρος Αθηνών- Σουνίου και Αγίας Παρασκευής

6262441

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, δίνουμε μεγάλη μάχη»

Για μια πολύ δύσκολη κατάσταση κάνει λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς. «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, δεν έχουν κοπάσει και οι εστίες είναι πολλές. Δίνουμε μεγάλη μάχη. Έχουν καεί σπίτια, αυτό είναι σίγουρο, όμως επιχειρούν όλες οι δυνάμεις, επίγειες και από αέρος και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να σταματήσει και να μην περάσει η φωτιά προς τον δρυμό. Ο άνεμος είναι πολύ ισχυρός και δημιουργεί συνεχώς εστίες». Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής τόνισε πως η αεροπορική βάση «την έχει γλιτώσει και δεν κινδυνεύει».

ierosnaos

 Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Κερατέα συνδράμουν αστυνομία (που φροντίζει για τις εκκενώσεις), ΟΤΑ και στρατός (με μηχανήματα έργου).

Στην Κερατέα, υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω των ισχυρών ανέμων (οι ριπές ξεπερνούν τα 9 bf), των διάσπαρτων οικιών μέσα σε χωράφια και της χαμηλής βλάστησης (ξερά χόρτα και στην πλειονότητά τους ακαθάριστα οικόπεδα). Έχουν εκκενωθεί μέχρι τώρα με ασφαλεια 6 οικισμοί.

Νέα φωτιά στη Λαμία

Η πυρκαγιά στην Κερατέα δεν έχει ενιαίο μέτωπο, αλλά υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές εστίες. Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις (πάνω από 140 πυροσβέστες) δουλεύουν και στις 4 εστίες με συνεχείς ρίψεις των 17 εναέριων σε καθεμία. Αυτή την ώρα σηκώνονται και έξι τράκτορες από Τατόι.

6262429

Το επίκεντρο του μετώπου βρίσκεται αυτή την ώρα στον Αγιο Κωνσταντίνο, ο οποίος είχε εκκενωθεί λίγο νωρίτερα

(φωτογραφία William Faithful)

1000039432

Σε 52 απεγκλωβισμούς προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Συνεχείς ρίψεις από τα εναέρια μέσα

6262397

Το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής κάνει λόγο για μία πολύ επιθετική φωτιά στην Κερατέα με δύσκολες καιρικές συνθήκες και ισχυρούς ανέμους. 

Οι κάτοικοι δίνουν αγώνα με κάθε μέσο για να τιθασεύσουν τις φλόγες

6262426

Ο φωτορεπόρτερ William Faithful και οι δημοσιογράφοι Μαρίνος Αλειφέρης, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος και Κώστας Στάμου μεταδίδουν από το μέτωπο της φωτιάς - Συνεχής η ενημέρωση από το protothema.gr

Από αστυνομία επί τόπου βρίσκονται: 6 ΟΠΚΕ, 8 ομάδες Δίας, 5 περιπολικά της τροχαίας, 2 περιπολικά της ασφαλείας, 6 της Αμεσης Δράσης και 3 περιπολικά τάξης.

52 απεγκλωβισμούς έκανε η αστυνομία στην Κερατέα

Καταφτάνουν συνεχώς οχήματα της Πυροσβεστικής και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης για να βοηθήσουν στη φωτιά της Κερατέας, ωστόσο το μέτωπο της φωτιάς όλο και ενισχύεται, καθώς μικρές εστίες ενώνονται.

Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής: Ζητάμε και άλλη εναέρια βοήθεια

plaka-kalyvia-2

Εικόνες καταστροφής από την Πλάκα Κερατέας

DSC_7061

Η πυρκαγιά στον Αγιο Πέτρο στην Ανδρο οριοθετήθηκε λίγο μετά την έναρξή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η φωτιά ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κερατέα συνεχώς ενισχύονται

6262398

Νέα φωτιά στην Ανδρο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η συντονιστική σύσκεψη για την πυρκαγιά που συγκάλεσε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων φορέων.

Οίκημα στις φλόγες

oikima

Φωτογραφία του William Faithful αποτυπώνει την απελπισία των κατοίκων

DSC_7054

Τα εναέρια μέσα κάνουν συνεχείς ρίψεις, εν μέσω ισχυρών ανέμων, με ριπές 9 μποφόρ

Στην Κερατέα επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, 39 οχήματα, 8 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη

Τελευταία ενημέρωση για το μέτωπο

Η φωτιά κινείται προς Μαρκάτι. Υπάρχουν αναφορές για αρκετά σπίτια και αυτοκίνητα καμμένα στην Πλάκα. Πριν λίγα λεπτά ξέσπασε και νέα εστία πάνω από την Πλάκα.

keratea-w-8
keratea-w-9

Βίντεο που δείχνει σπίτι που έχει καεί

Οι άνεμοι στην περιοχή έχουν ένταση 9 μποφόρ

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην περιοχή Πλάκα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην Κερατέα, η Αστυνομία προχώρησε σε εκτροπές κυκλοφορίας:

-Παλαιά λεωφόρος Λαυρίου και λεωφόρος Πλάκας από την πλευρά Τογάνι

-Παλαιά λεωφόρος Λαυρίου και λεωφόρος Πλάκας από την είσοδο για Μαρκάτι

Νέο 112

Οι κάτοικοι του Άγ. Κωνσταντίνου Λαυρίου πρέπει να απομακρυνθούν μέσω Καμάριζας προς Λαύριο

Τι δηλώνει ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας για τους ανέμους

Ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας Μιχάλης Σιούτας είπε στην ΕΡΤ ότι οι ριπές των ανέμων φτάνουν τα 8 μποφόρ, με τη μέση έντασή τους να υπολογίζεται σε 6 με 7 μποφόρ.

Καίγονται σπίτια πίσω από το νεκροταφείο της Πλάκας

Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ, ενώ οι ριπές του ανέμου φθάνουν τα 9 μποφόρ δυσχεραίνοντας αρκετά την προσπάθεια κατάσβεσης.

Εκκενώθηκαν 5 οικισμοί

Η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει 112 για εκκένωση πέντε περιοχών και συγκεκριμένα των περιοχών Μαρκάτι, Άγιος Γεώργιος Θωρικού, Πανόραμα, Παλαιοκαμάριζα και Πλάκα. 



Η φωτιά κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς

Ισχυρή κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα και περιοδικά 8 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη

Σπίτι βρέθηκε στις φλόγες

Βίντεο δείχνει ένα σπίτι να έχει παραδοθεί στις φλόγες

ΣΧΟΛΙΑ(152)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου