Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2024

Μην ξαναπατήσεις εδώ, το υπουργείο είναι δικό μου: Νέες αποκαλύψεις για ξεσπάσματα του... Λουδοβίκου της Κρήτης Και πρόσθετο οπτικό υλικό από την επίθεση του Αυγενάκη σε υπάλληλο του «Ελευθέριος Βενιζέλος»





INTIMENEWS

 
 


Ανοιξε «το κουτί της Πανδώρας» για τον πρώην υπουργό, νυν ανεξάρτητο βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, μετά τα «νταηλίκια» στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», εναντίον υπαλλήλου και αστυνομικών, τα οποία οδήγησαν στη διαγραφή του από τη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ταυτόχρονα με τις πληροφορίες που μιλούν για την ύπαρξη δεύτερου οπτικοακουστικού υλικού που επιβεβαιώνει όχι μόνο τις βιαιοπραγίες και τις απειλές του πρώην υπουργού προς το προσωπικό και τη φύλαξη του αεροδρομίου, αλλά και την κατάσταση αμόκ στην οποία ήταν ο κ. Αυγενάκης, ξεσπώντας το μένος του στις καρέκλες και τα λοιπά έπιπλα του χώρου, από χθες (3/7) το απόγευμα, έχει πάρει «φωτιά» το διαδίκτυο με διάφορες αναρτήσεις που μνημονεύουν ή αποκαλύπτουν περιστατικά στα οποία πρωταγωνίστησε ο… πολύς Κρητικός βουλευτής τα προηγούμενα χρόνια.


Χαρακτηριστικά, γνωστός δημοσιογράφος, σε ανάρτηση που έκανε στη σελίδα του στο FB, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Αυτά που έκανε στο αεροδρόμιο ο Αυγενάκης ήταν "ψιλά". Είχε κάνει κάτι χειρότερο, που πέρασε απαρατήρητο . Με την εξουσία που νόμιζε ότι του παρείχε το αξίωμα του βουλευτή, παρενέβη στην απόφαση του πανεπιστημίου Κρήτης να αναγορεύσει καθηγητή τον Χ. Ρίχτερ. Δεν του άρεσε ο τρόπος με τον οποίο ο καθηγητής ιστορίας και συγγραφέας, είχε εξιστορήσει την μάχη της Κρήτης! Ως... διαπρεπής ιστορικός ο Αυγενάκης θεώρησε "προσβλητικό" τον τρόπο με τον οποίο -κατά τη γνώμη του- ο καθηγητής "παραποίησε" τη μάχη. Γι' αυτό και αμφισβήτησε το δικαίωμα του πανεπιστημίου να τον ανακηρύξει επίτιμο καθηγητή. Αλλά τότε λίγοι ασχολήθηκαν».

Aπό χθες το μεσημέρι, οι συνεργάτες του κ. Αυγενάκη προσπαθούν να σβήσουν κάθε χλευαστική ανάρτηση από την προσωπική σελίδα του πρώην υπουργού στα social media, αλλά ο όγκος είναι μεγάλος και συνεχώς ανανεώνεται.


Tαυτοχρόνως, αρχίζουν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορα περιστατικά. Όπως το περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΥΠΑΑΤ, και συγκεκριμένα λίγες ημέρες πριν τον ανασχηματισμό, όταν ο κ. Αυγενάκης είχε συνάντηση με εκπροσώπους Διεπαγγελματικών Οργανώσεων και εκπροσώπων άλλων φορέων. Ο κ. Αυγενάκης φέρεται να πρότεινε τη θέσπιση οργάνου, το οποίο όμως, δεν προβλέπεται θεσμικά. Όταν η εκπρόσωπος φορέα εξέφρασε τις ενστάσεις της, ο ίδιος αντέδρασε με τον γνωστό του τρόπο! Της συνέστησε να μάθει πρώτα ποιο είναι το μπόι της (!) και στη συνέχεια την προέτρεψε να μην ξαναπατήσει στο υπουργείο, ότι δεν τη θέλει και ότι το υπουργείο είναι… δικό του.

Αυτό που από χθες το πρωί ψιθυρίζεται στους διαδρόμους του ΥΠΑΑΤ -στους οποίους, σημειωτέον, τα χαμόγελα για το πάθημα του πρώην υπουργού περισσεύουν, αφού το πέρασμά του από τη Λιοσίων άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις στους μόνιμους υπαλλήλους και τα στελέχη- είναι ότι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και είναι θέμα χρόνου να δουν το φως της δημοσιότητας και άλλα «άπλυτα» του κ. Αυγενάκη. «Το πλυντήριο στόμωσε και δεν χωράει άλλα. Θα δούμε πολλά», λένε χαρακτηριστικά υπάλληλοι που έχουν να το λένε για την κακή συμπεριφορά του πρώην ΥΠΑΑΤ αλλά και για τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίον κινούνταν το περιβάλλον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου