Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2024

O Αυγενάκης εκλιπαρεί τους φορείς να ζητήσουν από τον Μητσοτάκη να μείνει υπουργός





Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης εν όψει και του ανασχηματισμού που πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά και το απογοητευτικό αποτέλεσμα των εκλογών. Ωστόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης ξεπέρασε κάθε όριο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του documentonews.gr ο «αναστενάρης» Αυγενάκης κάλεσε εκτάκτως σε σύσκεψη όλες τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατά τη σύσκεψη ο κ. Αυγενάκης ζήτησε μεταξύ άλλων από τους φορείς να στείλουν επιστολή στο Μητσοτάκη με την οποία ουσιαστικά θα ζητούν από τον πρωθυπουργό να παραμείνει υπουργός μετά και τον ανασχηματισμό.


Από ότι μαθαίνουμε μάλιστα ήδη έχει ετοιμαστεί και σχετική επιστολή με αποδέκτη τον πρωθυπουργό όπου μεταξύ άλλων οι Διεπαγγελματικές Οργανώσεις «εκθειάζουν» όσα έκανε επί της θητείας του ο κ. Αυγενάκης. Στην ίδια επιστολή λέγεται ότι εκφράζουν επίσης την «ανησυχία» τους σε μια ενδεχόμενη αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο σε ότι αφορά τις πολιτικές στον αγροτικό τομέα. Λες και το Μέγαρο Μαξίμου δεν λαμβάνει μηνύματα από τον αγροτικό τομέα για το κατά πόσο είναι ευχαριστημένος ο αγροτικός κόσμος από τον αρμόδιο υπουργό και περιμένει τις επιστολές των φορέων.

Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον δεν είναι τόσο τα καμώματα Αυγενάκη με τους φορείς όσο οι λόγοι για τους οποίους είναι αγχωμένος και κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα» θυμίζοντας «αναστενάρη». Μήπως φοβάται κάτι σε περίπτωση αλλαγής ηγεσίας στο υπουργείο; Ίδωμεν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου