Σάββατο, Ιουνίου 15, 2024

Ροζ… υπηρεσίες σε Spa – Οι «θεραπεύτριες» αντί για μασάζ προσέφεραν σεξ στους πελάτες Κέντρα ευεξίας με Spa σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες προσέφεραν άλλου τύπου υπηρεσίες.



PIXABAY / ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Μπορεί ένα κέντρο ευεξίας και Spa που υπόσχεται την «απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης» να παρέχει κεκαλυμμένα… ροζ υπηρεσίες; Όταν δηλαδή κλείνουν οι πόρτες των δωματίων οι «θεραπεύτριες» αντί για μυοχαλαρωτικό μασάζ να συνευρίσκονται ερωτικά με τους πελάτες;

Η απάντηση είναι καταφατική όσον αφορά σε τρία κέντρα ευεξίας σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, όπου πραγματοποιήθηκε έφοδος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.


Στα social media των κέντρων ευεξίας υπήρχαν αναρτήσεις που διαφήμιζαν τις υπηρεσίες και τις τιμές των μασάζ: «Μια όαση χαλάρωσης ! Μυοχαλαρωτικά μασάζ στα 50’ (σ.σ. λεπτά) συνεδρίας 30€ αναζωογόνηση σώματος και ψυχής». Σημειωνόταν ότι «έχετε την επιλογή της αγαπημένης σας θεραπεύτριας», με την προτροπή «κλείστε ραντεβού για την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης».

Σε άλλη προωθητική ανάρτησή τους γράφουν ότι παρέχεται και η δυνατότητα «συνεδρίας» με δύο κοπέλες που κάνουν μασάζ: «Σε προσφορά το διπλό για μία εβδομάδα», προσφορά το διπλό (δύο κοπέλες) μασάζ με διάρκεια 50 λεπτών θα είναι στην τιμή των 40 ευρώ».


Η έρευνα της Ασφάλειας ξεκίνησε μετά από την πληροφορία ότι νομιμοφανείς επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών χαλάρωσης και σωματικής ευεξίας εκδίδουν γυναίκες έναντι αμοιβής. Κατά τις εφόδους σε τρία κέντρα ευεξίας και Spa εντοπίστηκαν συνολικά εννιά εργαζόμενες γυναίκες, εκ των οποίων οχτώ Ελληνίδες και μία Ουκρανή, οι οποίες ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα φιλοξενίας τους σε δομές υποστήριξης.
Η δικογραφία της ΕΛΑΣ



Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σχημάτισαν δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων και μαστροπεία. Υπεύθυνη για τη λειτουργία των καταστημάτων ήταν μία 30χρονη, η οποία έπαιρνε εντολές από τα αρχηγικά μέλη. Πλέον στο μικροσκόπιο μπαίνει σημειωματάριο με ραντεβού, ονόματα γυναικών (θυμάτων) και χρηματικά ποσά, προκειμένου να ξεδιπλωθεί ακόμα περισσότερο η έρευνα.


Η δράση του κυκλώματος, ωστόσο, δεν περιοριζόταν -σύμφωνα με την Αστυνομία- στη λειτουργία των Spa αλλά επεκτεινόταν στην τοκογλυφία και στις απάτες. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δάνειζαν χρήματα με υψηλούς τόκους σε άτομα που είχαν μεγάλη οικονομική ανάγκη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν εικονικά τροχαία με σκοπό την εξαπάτηση των ασφαλιστικών εταιριών. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι αγόραζαν τα οχήματα από χώρες του εξωτερικού με χρήματα που κέρδιζαν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Σε αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα με τη συμμετοχή δεκάδων αστυνομικών (καθώς έγιναν έρευνες σε πολλά σπίτια και καταστήματα) συνελήφθησαν εφτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (τέσσερις άντρες και τρεις γυναίκες). Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τις Αρχές 13 αυτοκίνητα, 8.500 ευρώ σε μετρητά, 5 χρυσές λίρες, ένα πιστόλι με ενσωματωμένο λέιζερ, τέσσερις γεμιστήρες με σφαίρες, μικρή ποσότητα κάνναβης, 9 κλειδιά αυτοκινήτων διαφόρων τύπων, πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας, καταγραφικά και κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής, πλήθος εγγράφων εκτελωνισμού οχημάτων και πέντε πολυτελή ρολόγια.




Για την υπόθεση ενημερώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η Ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, προκειμένου να λάβει χώρα έρευνα και προς άλλες κατευθύνσεις. Εκτός από τις κατηγορίες που αφορούν στη λειτουργία των κέντρων ευεξίας, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα «των επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της προστασίας των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και της παράβασης των Νόμων περί όπλων και ναρκωτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου