Τρίτη, Ιουνίου 18, 2024

Ενδοοικογενειακή βία: Tο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σκέφτεται το σπρέι πιπεριού ως μέσο άμυνας




Προτείνονται διάφορα μέτρα και λύσεις


Εξετάζονται όλες οι λύσεις. Το σπρέι πιπεριού ως μέσο άμυνας για τις γυναίκες εξετάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Την ώρα που τα περιστατικά.... ενδοοικογενειακής βίας συνεχίζονται με μεγάλη συχνότητα και την κατάσταση να ξεφεύγει.

«Χρήσιμη και ενδιαφέρουσα για εξέταση η πρόταση της δυνατότητας κατοχής σπρέι πιπεριού ως μέσο άμυνας γυναικών, όπως και κάθε άλλη για την αντιμετώπιση της έμφυλης ή ενδοοικογενειακής βίας» ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Στράτου Σιμόπουλου.

Η ερώτηση τέθηκε στο περιθώριο συζήτησης για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας στην Βουλή, με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, να δίνει το «παρών». Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσανατολίζεται πλέον, μετά την εγκατάσταση του panic button, να ανάψει «πράσινο φως» για την χρήση του σπρέι πιπεριού από τις γυναίκες. Άλλωστε πρόκειται για ένα μέσο άμυνας που σε αρκετές χώρες είναι ελεύθερο και νόμιμο να χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις κινδύνου.

Ωστόσο, ο κ. Νικολακόπουλος πρόσθεσε, παράλληλα, πως πρέπει να εξεταστεί και μία σειρά ζητημάτων. Αρχικά εάν είναι Συνταγματικό να δοθεί η δυνατότητα χρήσης μόνο σ’ ένα φύλο και εάν πρέπει να δοθεί η δυνατότητα χρήσης και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Και να εξεταστεί, επίσης, τι συνέπειες θα υπάρχουν στο να δίνεται η δυνατότητα χρήσης ως μέσου άμυνας του σπρέι πιπεριού χωρίς άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου