Τρίτη, Ιουλίου 02, 2024

Δημοσκόπηση: 1 στους 3 Δημοκρατικούς θέλει να αποσυρθεί ο Μπάιντεν - Μόνο η Μισέλ κερδίζει τον Τραμπ Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τον Τζο Μπάιντεν. Χαμηλές πτήσεις και από Δημοκρατικούς που θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν.





 
 


Καταπέλτης είναι για τον Τζο Μπάιντεν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης καθώς ένας στους τρεις Δημοκρατικούς θεωρεί ότι πρέπει να αποσυρθεί και να μη διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο. Την ίδια ώρα θεωρούν καλύτερη αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ τη Μισέλ Ομπάμα.

Παράλληλα, κανείς εκλεγμένος Δημοκρατικός δεν θα τα πήγαινε καλύτερα από τον Μπάιντεν σε μια υποθετική αντιπαράθεσή του με τον Τραμπ στις 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.
Στη διήμερη δημοσκόπηση διαπιστώθηκε ότι τόσο ο 78χρονος Τραμπ όσο και ο 81χρονος Μπάιντεν εξασφαλίζουν την υποστήριξη του 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, κάτι που σημαίνει ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος δεν έχασε έδαφος μετά το debate.


Από τα κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών, στο υποθετικό σενάριο του να τεθούν αντιμέτωπη με τον Τραμπ, μόνο η Μισέλ Ομπάμα, η σύζυγος του πρώην προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, θα τα πήγαινε καλύτερα από τον Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση θα συγκέντρωνε ποσοστό 50% έναντι 39% για τον Τραμπ. Η Μισέλ Ομπάμα έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ.


Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 32% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων είπαν ότι ο Μπάιντεν θα πρέπει να αποσυρθεί αφού δεν κατάφερε στην τηλεμαχία να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του Τραμπ.

Εφόσον αποσυρόταν ο Μπάιντεν οι Δημοκρατικοί που ειναι πιθανό να τον αντικαταστήσουν θα είχαν παρόμοια ή και χειρότερη επίδοση από αυτόν απέναντι στον Τραμπ.


Συγκεκριμένα, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις βρίσκεται μία μονάδα πίσω από τον Τραμπ (42% έναντι 43%). Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών θα τα πήγαινε οριακά χειρότερα, με ποσοστό 39% έναντι 42% για τον Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου