Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024

Ψυχικό: «Ταξιδεύει» Μύκονο το Ανθρωποκτονιών για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του επιχειρηματία Στο στόχαστρο περίπου 15 υποθέσεις που διαχειριζόταν το θύμα της εκτέλεσης στο Ψυχικό.

Eurokinissi / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 


Τα κίνητρα της εν ψυχρώ εκτέλεσης του επιχειρηματία Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό αναζητά η ΕΛΑΣ στη Μύκονο, όπου είχε αναπτύξει επαγγελματική δραστηριότητα το θύμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αξιωματικοί επικεντρώνονται σε 10 με 15 υποθέσεις, οι οποίες σχετίζονται με τη σύνταξη τοπογραφικών και τεχνικών μελετών για αγοροπωλησίες ακινήτων.


Ο 54χρονος καθώς είχε χρόνια σχέση με το «νησί των ανέμων», είχε επαγγελματικές σχέσεις με εργολάβους, επιχειρηματίες και μεσίτες.

Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναμένεται, μάλιστα, να βρεθεί πολύ σύντομα στη Μύκονο για επιτόπιες έρευνες.







Όλα τα ενδεχόμενα πάντως είναι ανοιχτά, ενώ πέρα από τον φυσικό αυτουργό εξετάζεται το ενδεχόμενο ηθικού αυτουργού. Ερευνάται ποιος μπορεί να έδωσε την εντολή για την εκτέλεσή του θύματος.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα κληθούν για καταθέσεις ο συνέταιρος, οι συνεργάτες του και άτομα του στενού προσωπικού περιβάλλοντός του.


Ο συνέταιρος και φίλος του θύματος, που βρισκόταν στα γραφεία της εταιρίας τους, ήταν ο πρώτος που ειδοποίησε την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε στις Αρχές ότι δεν γνωρίζει κάτι που μπορεί να σχετίζεται με το κίνητρο, ούτε είχε ακούσει κάτι για απειλές.
Το προφίλ του εκτελεστή

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση του εκτελεστή, ο οποίος είχε κάνει πρόβες της δολοφονίας τις προηγούμενες ημέρες. Φέρεται να γνώριζε ότι το θύμα δεν οπλοφορούσε, δεν συνοδευόταν από κάποιον σωματοφύλακα, έκανε σχεδόν καθημερινά το ίδιο δρομολόγιο και δεν λάμβανε μέτρα αυτοπροστασίας. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο 54χρονος έδειχνε να μη φοβάται, παρότι τουλάχιστον δύο φορές στο παρελθόν είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού.

Από την πρώτη ανάλυση των καμερών δεν προκύπτει ότι ο δράστης είχε συνεργούς, ωστόσο, έμπειροι αστυνομικοί θεωρούν ότι αυτό είναι το λιγότερο πιθανό σενάριο. Ο δολοφόνος φαίνεται «επαγγελματίας» σε βαθμό που δύσκολα θα ρίσκαρε να προχωρήσει μόνος του σε μία τέτοια ενέργεια.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι επέλεξε να είναι μόνος του στο σκούτερ, γιατί πίστευε ότι η εκπαίδευσή του στα όπλα είναι τέτοια, που του επιτρέπει να χειριστεί παράλληλα το τιμόνι και το εννιάρι πιστόλι, όπως και επειδή ενδεχομένως να ήθελε μεγαλύτερη ευελιξία κατά τη διαφυγή του (γνωρίζοντας ότι την ώρα εκείνη έχει έντονη κίνηση στο Ψυχικό και εν γένει στους δρόμους της πόλης και έτσι θα χρειαστεί να κάνει ελιγμούς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου