Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2024

Η ανακοίνωση για τις Βάσεις 2024 - Η τελική ημερομηνία Πότε βγαίνουν οι Βάσεις 2024. Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας δείχνει την ημερομηνία.




EUROKINISSI

 


Έκπληξη αναμένεται με την ανακοίνωση των Βάσεων 2024, καθώς, παρότι οι υποψήφιοι αναμένουν να βγουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πάμε για νωρίτερα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, ο προγραμματισμός ήταν εξαρχής να βγουν στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, όμως, τις τελευταίες ώρες, πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν οι βάσεις την Παρασκευή 26 Ιουλίου.


Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται επίσημη ανακοίνωση του αρμόδιο υπουργείου που θα δημοσιευτεί τις επόμενες ώρες και θα δείξει την ακριβή ημέρα και ώρα που θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα.
Στρατηγάκης: Οι τελικές εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2024

Τις τελικές εκτιμήσεις του για τις Βάσεις ανά επιστημονικό πεδίο παρουσίασε στην ΕΡΤ o εκπαιδευτικός αναλυτής και μαθηματικός Στράτος Στρατηγάκης.

Αναλυτικά, για το 1ο πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών, είπε ότι:


«Αναμένουμε πτώση από 40 έως 130 μόρια, λόγω κακών επιδόσεων στην Ιστορία και μειωμένων αριστούχων στα Αρχαία». Αντίστοιχα στα 500 – 600 μόρια αναμένται η πτώση των βάσεων στο 2ο πεδίο των Θετικών Επιστημών λόγω των δύσκολων θεμάτων στη Φυσική και τα Μαθηματικά. «Είχαμε τη μεγαλύτερη πτώση στο 2ο πεδίο λόγω της Φυσικής και των Μαθηματικών».

Αντίθετα στο 3ο πεδίο των Επιστημών Υγείας, αναμένεται μικρή άνοδος:


«Στην Χημεία και τη Βιολογία οι υποψήφιοι είχαν εξαιρετικές επιδόσεις, οπότε αντέστρεψαν την κακή πορεία στη Φυσική», σημείωσε ο εκπαιδευτικός αναλυτής προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι η Ιατρική Αθήνας θα ανέβει κατά περίπου 50 μόρια. Στο 4ο πεδίο των Οικονομικών και Διοικητικών Σπουδών, η άνοδος αναμένεται να φτάσει τα 250 μόρια λόγω καλύτερων επιδόσεων στο μάθημα της Οικονομίας. «Σε κάποια τμήματα μπορεί η άνοδος να φτάσει ακόμη και τα 300 μόρια ανάλογα με τη ζήτηση».

Και πρόσθεσε:


«Η νοσηλευτική ανήκει στα επαγγέλματα του μέλλοντος λόγω της γήρανσης του πληθυσμού στον δυτικό κόσμο».

Καταλήγοντας είπε πως για τους μηχανολόγους μηχανικούς, έχουν πολλές ευκαιρίες απασχόλησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με τη δυνατότητα τηλεργασίας να αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου