Σάββατο, Ιουλίου 27, 2024

Το πιο ονειρεμένο χωριό της Λακωνίας με ελάχιστη διαθεσιμότητα για το καλοκαίρι Το παραθαλάσσιο χωριό – στολίδι της Λακωνίας όπου έκανε διακοπές η πριγκίπισσα Νταϊάνα, το μοιραίο καλοκαίρι του '97.



Screenshot: Earth In Motion / YouTube

 


Η Λακωνία είναι γνωστή για τα πανέμορφα παραθαλάσσια χωριά της, που προσφέρονται για αξέχαστες καλοκαιρινές -και όχι μόνο- διακοπές.

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά: εντυπωσιακές παραλίες, επιβλητικά βραχώδη όρη, ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, πλούσια ιστορία και ένα αναλλοίωτο, παραδοσιακό άρωμα που σπάνια θα βρείτε σε αντίστοιχους τουριστικούς προορισμούς.


Αν και επιλογές όπως η Καρδαμύλη, η Μονεμβασιά και το Λιμένι βρίσκονται πάντα στην κορυφή ταξιδιωτικών ρεπορτάζ, υπάρχει ένα ακόμα κουκλίστικο χωριό που αξίζει να μάθετε.

Ο λόγος για το Κυπαρίσσι Λακωνίας, το οποίο είναι λιγότερο διάσημο σε σχέση με τους πιο δημοφιλείς λακωνικούς προορισμούς, ωστόσο δεν παύει να κατακλύζεται από πιο… ψαγμένους ταξιδιώτες, οι οποίοι αναζητούν έναν συνδυασμό ομορφιάς και αυθεντικότητας.










Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό χωριό που πιο πολύ θυμίζει οικισμό, με μόλις 162 μόνιμους κατοίκους, το οποίο απέχει περίπου 4 ώρες με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας. Εκεί, είχε πάει διακοπές και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, μαζί με τον Ντόντι, λίγες εβδομάδες πριν από τον τραγικό θάνατό της, το καλοκαίρι του 1997.


Η ομώνυμη παραλία του Κυπαρισσίου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό και μπορείτε να την προσεγγίσετε με τα πόδια. Έχει καταγάλανα νερά και λεπτό βοτσαλάκι και οι επισκέπτες φαίνεται να εγκρίνουν ομόφωνα, καθώς συγκεντρώνει 4,8/5 αστέρια, σύμφωνα με τις κριτικές της Google. Δίπλα στην παραλία, υπάρχει και ένα λιλιπούτειο, γραφικότατο λιμανάκι, όπου δένουν μικρά και μεγάλα σκάφη.



Γύρω από το λιμάνι και την παραλία υπάρχουν ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ, καθώς και μικρά, ασβεστωμένα σπιτάκια που συνθέτουν ένα παραδοσιακό σκηνικό. Πέρα από την όμορφη παραλία, οι κοντινοί βράχοι και λόφοι τα τελευταία χρόνια έχουν καταστήσει το Κυπαρίσσι σε πρώτης τάξεως ορειβατικό/αναρριχητικό προορισμό.


Το χωριό αποτελείται από 3 μικρότερους οικισμούς, με την Μητρόπολη να είναι εκείνη που περιλαμβάνει τα περισσότερα τουριστικά καταλύματα. Αν και το Κυπαρίσσι δεν το γνωρίζουν όλοι, σίγουρα είναι πολύ αγαπητό από τους λάτρεις της εξερεύνησης και ως εκ τούτου δύσκολα θα βρείτε διαθεσιμότητα για την «χοτ» περίοδο του καλοκαιριού. Κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση στις γνωστές πλατφόρμες βραχυπρόθεσμης ενοικίασης, γρήγορα βλέπει κανείς ότι η πληρότητα αγγίζει το 90% για το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου, ενώ ορισμένες μέρες δεν υπάρχει καθόλου διαθεσιμότητα.


Δείτε πανοραμικά πλάνα από το Κυπαρίσσι:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου