Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024

ΕΝΦΙΑ / Στουρνάρας αποθεώνει Στουρνάρα για τον φόρο στα ακίνητα


«Είναι πολύ δίκαιος φόρος» υποστήριξε ο Γιάννης Στουρνάρας επί υπουργίας του οποίου επιβλήθηκε το 2013 στους πολίτες


Στουρνάρας αποθεώνει Στουρνάρα. Το ακούσαμε και αυτό σε συνέντευξη που παραχώρησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας καθώς αυτοθαυμάστηκε για την επιβολή του φόρου στα ακίνητα όταν ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά


Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην ΕΡΑ, αυτοαποθεώθηκε για την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, ισχυριζόμενος ότι ο φόρος ακινήτων είναι ένας δίκαιος φόρος.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η απουσία φόρου στα ακίνητα ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και τα μνημόνια.

«Κακώς δεν υπήρχε και ήταν ένας από τους λόγους που μπήκαμε σε κρίση. Ο φόρος ακινήτων θεωρείται ένας από τους δικαιότερος φόρους και στην Ελλάδα είναι ακόμα δικαιότερος. Διότι, επειδή ακριβώς υπάρχει μεγάλη παραοικονομία, ένα μέρος της παραοικονομίας παροχετεύεται στην αγορά ακινήτων. Άρα λοιπόν, το να επιβάλεις φόρο στα ακίνητα είναι ένας δίκαιος φόρος. Ήταν από τα πολύ σωστά μέτρα και πολύ σωστά παρέμεινε. Ο φόρος στα ακίνητα είναι ένας πολύ δίκαιος φόρος και υπάρχει παντού σε όλο τον κόσμο», ισχυρίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΝΦΙΑ επιβλήθηκε στους πολίτες το 2013 επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου