Τρίτη, Ιουλίου 16, 2024

Γενικοί Γραμματείς: Ο πρώτος «ανασχηματισμός του κουτσομπολιού και της ρουφιανιάς» - Δια χειρός Μυλωνάκη Μέτα τη ψυχρολουσία στις Ευρωεκλογές, ο Κ. Μητσοτάκης ακολουθεί διαρκώς τον λάθος κανόνα.







 

 


Οι τρύπες είναι χρήσιμες στο γκολφ, αλλά εντελώς άχρηστες σε άλλα πεδία. Κυρίως στο νερό, εξού και ο θυμόσοφος λαός μας περιγράφει γλαφυρά την ανοησία των ανθρώπων με την έκφραση: «έκανες μία τρύπα στο νερό».

Ας επιχειρήσουμε, λοιπόν, να μεταφράσουμε αυτόν τον γενικό κανόνα για τα ανθρώπινα πράγματα στους τρέχοντες καιρούς και την τωρινή πολιτική συγκυρία.


Μέτα τη ψυχρολουσία στις Ευρωεκλογές, ο Κ. Μητσοτάκης ακολουθεί διαρκώς τον λάθος κανόνα. Δηλαδή, επιχειρεί να ανακόψει τη φθίνουσα πορεία «κάνοντας τρύπες στο νερό». «Τρύπα Νο 1», ο περιβόητος ανασχηματισμός, ο οποίος ήταν τόσο σημαντικός, που ήδη έχει λησμονηθεί απ' όλους. Ακόμη και από τον πιστό του «Πήνατ».

Η αναμενόμενη «Τρύπα Νο2» είναι ο εξελισσόμενος και περιγραφόμενος «δομικός ανασχηματισμός των γενικών γραμματέων των υπουργείων». Εκεί, αν επιβεβαιωθούν οι μέχρι τούδε πληροφορίες, η τρύπα θα είναι τεράστιων διαστάσεων και το βάθος... χωρίς πάτο. 


Την επιμελητεία του «δομικού ανασχηματισμού» έχει αναλάβει ο νέος υφυπουργός Επικράτειας Γ. Μυλωνάκης, ο οποίος απ' ότι φαίνεται βρίσκεται το τελευταίο διάστημα πολύ κοντά στο αυτί του Πρωθυπουργού. Και εκεί δυστυχώς (για τον Κ. Μητσοτάκη) αρχίζουν τα ντράβαλα.

Αρκετοί νυν γραμματείς ετοιμάζονται για έξοδο με πληροφορίες του τύπου, «έμαθα ότι πριν από 5 χρόνια ο αδελφός του είχε κάνει αυτό και το άλλο». Για άλλον «έμαθα ότι μιλάει συχνά με τον τάδε και τον δείνα». Έτεροι κόβονται με το… ακράδαντο επιχείρημα ότι «ξέρω ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με τον τάδε». Μιλάμε για τον πρώτο «ανασχηματισμό του κουτσομπολιού και της ρουφιανιάς». Για να θυμηθούμε την καλή τέχνη του κινηματογράφου ένας ανασχηματισμός με σύμπραξη του… Αρτέμη Μάτσα και του Δήμου Σταρένιου, γνωστοί για τους «καρατερίστικους» ρόλους τους στο παλιό καλό ελληνικό σινέμα. Όλα αυτά αν βέβαια το πράγμα πάει μέχρι τέλους και ο Πρωθυπουργός δεν αποφασίσει ξαφνικά «να καθαρίσει τα αυτιά» του, που προς το παρόν μοιάζουν να είναι βουλωμένα από «πληροφορίες» β' διαλογής και κακότητες.


Κ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου