Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2024

Δολοφονία επιχειρηματία στο Ψυχικό: Ποια ήταν η λάθος κίνηση του δράστη - Νέο βίντεο ντοκουμέντο Ποιες οι τελευταίες κινήσεις του δράστη που σκότωσε εν ψυχρώ τον επιχειρηματία στο Ψυχικό.



MEGA

 


Δύο βίντεο που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη (3/7) σχετικά με τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό αναλύει καρέ-καρέ η ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, βίντεο-ντοκουμέντο που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, φαίνεται ο δράστης να αντιλαμβάνεται ότι το σκούτερ με την πλαστή πινακίδα δεν χωράει να περάσει και προσπαθεί να μετακινήσει την πινακίδα με το χέρι. Δείχνει νευρικότητα, κάτι που δεν επέδειξε σε κανένα σημείο εκτέλεσης του φονικού σχεδίου του.


Με το χέρι του ρίχνει την πινακίδα στο οδόστρωμα, μετακινεί λίγο το μηχανάκι και κατεβαίνει από αυτό, για να τη σηκώσει. Την πιάνει, φορώντας γάντια στα χέρια του, την τοποθετεί στη θέση της και επανέρχεται στο σημείο, όπου παρέμεινε για αρκετή ακόμη ώρα, περιμένοντας το θύμα του. Αυτή, ωστόσο, ίσως να ήταν μια λανθασμένη κίνηση αφού κατεβαίνοντας από τη μηχανή, ο δράστης καταγράφηκε σε όρθια θέση και αποτυπώθηκε ο σωματότυπός του, στοιχείο ιδιαίτερα χρήσιμα στους αναλυτές του Ανθρωποκτονιών.

Καρέ-καρέ, επίσης, εξετάζεται και το μεταφορικό μέσο που χρησιμοποίησε ο δράστης, καθώς πρόκειται για ένα σκούτερ μεγάλου κυβισμού που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα. Μάλιστα, το σκούτερ φέρει ανεμοθώρακα μπροστά αλλά δεν έχει μπαγκαζιέρα πίσω.





Αυτές φαίνεται ότι είναι οι τελευταίες κινήσεις του δράστη, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα υλοποίησε το φονικό σχέδιό του, εκτελώντας με 20 σφαίρες τον 54χρονο τοπογράφο. Μάλιστα, ο δολοφόνος είχε στήσει καρτέρι για 90 λεπτά μπροστά από την επιχείρηση του 54χρονου τοπογράφου και χρειάστηκε μόλις 24 δευτερόλεπτα για να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του. Παρά τις 20 περίπου κάμερες ασφαλείας και τις 8 ομάδες ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, ο δράστης με κρύο αίμα πραγματοποίησε το αιματηρό σχέδιό του και μάλιστα μόνος του.
Τι εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ. για τον δράστη της εκτέλεσης στο Ψυχικό

Αξιωματικοί της ασφάλειας παρατηρώντας το υλικό που έχει καταγράψει την εκτέλεση διαπίστωσαν ότι ο δολοφόνος επιδεικνύει απόλυτη ψυχραιμία, γεγονός που παραπέμπει σε στρατιωτική εκπαίδευση. Εκτιμούν ότι είναι έμπειρος, καθώς ενήργησε υπό το φως της ημέρας, πυροβολώντας 20 φορές τον 54χρονο, ενώ εκείνος βρισκόταν πίσω από τα φιμέ τζάμια του οχήματός του, προτού διαφύγει με κινηματογραφικό τρόπο από την περιοχή.

Ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του τοπογράφου, που γνώριζε ότι ο 54χρονος δεν λάμβανε μέτρα αυτοπροστασίας, είχε πάει τουλάχιστον δύο φορές στο ίδιο σημείο με σκούτερ, πραγματοποιώντας κατόπτευση, φορώντας τα ίδια ρούχα, τα οποία στη συνέχεια ξεφορτώθηκε. Είχε γίνει, μάλιστα, αντιληπτός από κατοίκους της περιοχής.







Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τη δολοφονία στο Ψυχικό

Ένα άλλο βίντεο-ντοκουμέντο που μεταδόθηκε την Τετάρτη (3/7) από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, απεικονίζει τον εκτελεστή 24 ώρες πριν από δολοφονία να πηγαίνει στο σημείο, προκειμένου να ελέγξει κάθε λεπτομέρεια.

Σε αυτό φαίνεται ο ίδιος άνδρας με το ίδιο σκούτερ, να βρίσκεται πάλι στην οδό Κρήτης, αυτήν τη φορά διερχόμενος ανάποδα τον δρόμο. Μάλιστα, το ρολόι στο καταγραφικό γράφει 07:38 (πραγματική ώρα 07:50), με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ήταν η τελική πρόβα για τη δολοφονική επίθεση.

Εκτιμάται, καταληκτικά, πως ο δράστης θέλησε να δει από κοντά το σημείο που επιτέθηκε τελικά εναντίον του 54χρονου τοπογράφου, αλλά και τη γύρω περιοχή ώστε να εξασφαλίσει την άμεση διαφυγή του. Ως εκ τούτου, έναν επαγγελματία εκτελεστή, με στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση, απόλυτα ψύχραιμο, πολύ καλά οργανωμένο και έμπειρο αναζητεί η Αστυνομία ως τον φυσικό αυτουργό της εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου, η οποία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (02/07) στο Ψυχικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου