Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024

Ασφυκτική πίεση δεκάδων βουλευτών της ΝΔ σε Μητσοτάκη για τη μη επανεκλογή Σακελλαροπούλου




Αυξάνονται καθημερινά οι βουλευτές της ΝΔ που λένε «όχι» στο ενδεχόμενο νέας εκλογής της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Γράφει ο Μανώλης Καλουδάς

Στη σκιά της ονοματολογίας γύρω από τον/την επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πραγματοποιείται η σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των τακτικών τους επαφών.

Η πίεση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς τον πρωθυπουργό για αντικατάσταση της από κάποιον/α που να προέρχεται από τη συντηρητική παράταξη γίνεται πλέον ασφυκτική για να μην πούμε αφόρητη και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 25 βουλευτές δεν επιθυμούν την ανανέωση της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.


Τελευταία «βολή», η τοποθέτηση του βουλευτή Αχαΐας, Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος, σε συνέντευξή του, εκτίμησε ότι θα πρέπει να κλείσει ο κύκλος της κυρίας Σακελλαροπούλου. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα κι άλλοι «γαλάζιοι» βουλευτές, όπως για παράδειγμα ο Νότης Μηταράκης, ο Θόδωρος Καράογλου, ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γιώργος Βλάχος και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Σημειώνεται πως η θητεία της κυρίας Σακελλαροπούλου ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2025. Για την εκλογή του/της επόμενου/ης Προέδρου απαιτούνται 151 ψήφοι, καθώς η συγκεκριμένη εκλογή με τη συνταγματική αναθεώρηση του 2019 έχει πλέον αποσυνδεθεί από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.





Έτσι, δεν χρειάζονται πια 158 βουλευτές, αλλά επαρκεί η απόλυτη πλειοψηφία των 151.

Για την ώρα, στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» ακούγονται τρία ονόματα έντονα.


Αυτά των δύο πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, καθώς και του σημερινού Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου