Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024

Ο Αυγενάκης τώρα «χειροδικεί» και κατά Μητσοτάκη: «Δεν παραδίδω την έδρα» Ο Λεύτερης Αυγενάκης ανακοίνωσε πως η απόφαση για διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ είναι σεβαστή, αλλά θα παραμείνει βουλευτής.




 


Ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα.

«Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή», δήλωσε και πρόσθεσε:


«Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη. Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νεα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά τη ντροπιαστική χειροδικία του κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου αποφασίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τεθεί εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.


Οι εξηγήσεις που έδωσε στον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρο Καλαφάτη, σε ραντεβού τους διάρκειας 15 λεπτών (από το οποίο ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έφυγε φανερά εκνευρισμένος) και στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα (η συνάντησή τους είχε διάρκεια 40 λεπτών) δεν κρίθηκαν ως ικανοποιητικές από τον πρωθυπουργό, ο οποίος εισηγήθηκε τη διαγραφή του.

«Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η Επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση», ανέφεραν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.


Το σχετικό στίγμα, άλλωστε, είχε δώσει νωρίτερα το πρωί ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος αναφερόμενος στο βίντεο ντοκουμέντο της επίθεσης έκανε τον γύρο των ελληνικών social media είπε πως «λογικές ‘ξέρεις ποιος είμαι εγώ’, δεν γίνονται αποδεκτές από τον Πρωθυπουργό», τονίζοντας πως τέτοιες περιπτώσεις συμπεριφορών κρίνονται «ακαριαία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου