Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2024

Το πόρισμα των «Αδιάφθορων» για την Ύδρα: Λάθη και παραλείψεις για την απόδραση του Καζακστανού ολιγάρχη Ευθύνες σε Λιμενικό και Πυροσβεστική για τη φωτιά στην Ύδρα και τη διαφυγή της παρέας από το Καζακστάν. Παραδόθηκε το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ.





 
 


Έρευνα για τους χειρισμούς της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού στην υπόθεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην Ύδρα είχε διατάξει η εισαγγελία Πειραιά και είχε αναλάβει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., με τα στελέχη της να προσπαθούν να διερευνήσουν αν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από Λιμενικό και Πυροσβεστική ήταν και οι ενδεδειγμένες.

Λίγες ημέρες μετά το πόρισμα παραδόθηκε στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα λάθος μετά το άλλο φαίνεται να έγινε από πυροσβεστική και λιμενικό κατά τη διάρκεια, αλλά και αμέσως μετά τη φωτιά στην Ύδρα. Λιμενοφύλακας φέρεται να υποστηρίζει ότι πήρε εντολή από ανώτερο του να αφήσει το πλοίο να φύγει. Να θυμίσουμε ότι η αρχική καταγγελία ανέφερε το συγκεκριμένο πλοίο ότι ήταν το εμπλεκόμενο. Μάλιστα δεν έφτανε αυτό αλλά και αξιωματούχος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού φέρεται να είπε ότι επικοινώνησε με τους επιβάτες του συγκεκριμένου πλοίου και μάλιστα τους ρώτησε αν είχαν κάποια εμπλοκή με τη φωτιά και αρκέστηκε στην αρνητική απάντηση που του έδωσαν.


Δεν ήταν όμως μόνο αυτά τα λάθη και οι παραλήψεις. Ακόμα και όταν ο εισαγγελέας ζήτησε μια λίστα με τα ονόματα των επιβατών, αυτή η λίστα που έλαβε ήταν… λάθος. Η λίστα που παραδόθηκε είχε δύο παραπάνω επιβάτες που μάλιστα οι συγκεκριμένοι είχαν αποχωρήσει από τη χώρα πριν από τη φωτιά. Όλη η διαδικασία ήταν είχε καθυστερήσεις που φάνηκαν σημαντικές. Με αυτά τα νέα δεδομένα αναμένεται να έχουμε εξελίξεις, με τους εμπλεκόμενους πολύ πιθανό να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου