Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2024

Διακοπές στην Αλβανία: Αυξάνονται οι κρατήσεις από Έλληνες - Οι τιμές για ένα τριήμερο Η ακρίβεια ανεβάζει τις «μετοχές» της Αλβανίας. Οι «must» προορισμοί για μικρές εξορμήσεις. «Πάμε πολύ καλά από κίνηση».




Thesstoday.gr

 

 


Όλο και περισσότερο έδαφος κερδίζει στον τουριστικό χάρτη η Αλβανία, η οποία εξελίσσεται σε εναλλακτικό «city break» προορισμό για Ευρωπαίους αλλά και Βορειοελλαδίτες, την ώρα που η Ελλάδα τείνει να γίνει απλησίαστη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Thesstoday.gr, οι πόλεις με έντονο ελληνικό στοιχείο όπως οι Άγιοι Σαράντα και η Χειμάρρα, η θάλασσα του Ιονίου Πελάγους και της Αδριατικής, αλλά και οι επενδύσεις των τελευταίων 10 ετών στον τουριστικό τομέα της χώρας προσελκύουν επισκέπτες τόσο από το εξωτερικό όσο και Έλληνες που θέλουν να γνωρίσουν την γειτονική χώρα.


Ενώ πριν από 5 χρόνια η τουριστική κίνηση από Ελλάδα ήταν μηδενική, πλέον οι τουριστικοί πράκτορες της Θεσσαλονίκης βλέπουν ότι η Αλβανία έχει ενταχθεί στους «must» προορισμούς για μικρές εξορμήσεις.

Χάρη στις προσιτές τιμές αλλά και στην εγγύτητα με τη βόρεια Ελλάδα, η Αλβανία κεντρίζει το ενδιαφέρον των επισκεπτών αναφέρει στο τοπικό μέσο υπεύθυνος τουριστικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Πασχάλης Γερομπακάνης. «Η Αλβανία έχει ενταχθεί στα προγράμματά μας την τελευταία διετία και αποτελεί από τις πρώτες επιλογές του κόσμου για ένα 3ήμερο ή 4ήμερο city break στα Βαλκάνια. Οι εκδρομές γίνονται όλο τον χρόνο εκτός καλοκαιριού, ιδιαίτερα σε τριήμερα και γιορτές όπως Πάσχα, ημέρα Αγίου Πνεύματος και 28η Οκτωβρίου. Οι Έλληνες επισκέπτονται περισσότερο περιοχές με έντονο ελληνικό στοιχείο, όπως οι Άγιοι Σαράντα, Χειμάρρα, Αργυρόκαστρο και Τεπελένι», εξηγεί.
Οι τιμές για τριήμερες αποδράσεις στην Αλβανία


 


Βασικό κίνητρο για όσους διαλέγουν τη βόρεια Ήπειρο για διακοπές είναι και η ακρίβεια, σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα. «Υπάρχουν τριήμερα και τετραήμερα που κοστολογούνται από 160 έως 240 ευρώ, αναλόγως το ξενοδοχείο και για αρκετούς είναι μεγάλος παράγοντας. Ιντριγκάρει τον κόσμο όλη η διαδικασία γιατί είχαν τη χώρα στο μυαλό τους με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο και αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία 10 χρόνια. Πριν 4-5 χρόνια ήταν μηδενική η κίνηση προς Αλβανία, υπήρχε ιδιαίτερη ανασφάλεια, αλλά από όταν μπήκε στον τουριστικό χάρτη και άρχισε να διαφημίζεται είτε μέσω social media είτε μέσω τηλεόρασης, δε φοβάται ο κόσμος, το επιλέγει και θέλει να δει το πριν και το μετά», σημειώνει.
Χαμόγελα στους ξενοδόχους της Χειμάρρας - Από Γερμανία, Αγγλία και Αμερική οι τουρίστες



Την ίδια ώρα, οι ξενοδόχοι βλέπουν με ικανοποίηση τις επιχειρήσεις τους να γεμίζουν και την κίνηση να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Ο Μιχάλης Ζώτος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Χειμάρρα αναφέρει στο Thesstoday.gr πως αυτό το καλοκαίρι είναι από τα καλύτερα όσον αφορά την πληρότητα, με τους επισκέπτες να προέρχονται κυρίως από Γερμανία, Αγγλία και Αμερική. «Πάμε πολύ καλά από κίνηση, η οργάνωση γίνεται χρόνο με τον χρόνο καλύτερη γιατί είμαστε καινούριοι στον τομέα του τουρισμού. Οι επισκέπτες αυτή την περίοδο είναι από το εξωτερικό, όχι τόσο Έλληνες, καθώς η Ελλάδα τους θερινούς μήνες έχει την τιμητική της. Στη Χειμάρρα λειτουργούν όλοι οικογενειακές επιχειρήσεις κι αυτό δίνει ένα καλό προβάδισμα σε μια καλή φήμη στο εξωτερικό, κάτι που αρέσει στους ξένους. Στη Χειμάρρα, η θάλασσα είναι στο Ιόνιο Πέλαγος, όπως και στην Κέρκυρα, γι’ αυτό γεμίζουν και τα beach bar. Στην έλευση των τουριστών έπαιξε μεγάλο ρόλο και η ένταξη απευθείας πτήσεων με οικονομικές τιμές. Για παράδειγμα, με γνωστές οικονομικές αεροπορικές εταιρείες υπάρχουν εισιτήρια από Ιταλία ή Αγγλία για Τίρανα, με 25 ευρώ».


Σύμφωνα με τον ξενοδόχο, οι τιμές στην Αλβανία παραμένουν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα σε σχέση με την Ελλάδα, ενώ οι επισκέπτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε επιλογές για όλα τα βαλάντια. «Υπάρχουν φθηνές επιλογές και ποιότητα ζωής, αναλόγως με το τι ψάχνει ο καθένας. Τα σχόλια που ακούμε από τους επισκέπτες είναι θετικά, εντυπωσιάζονται από τη φυσική ομορφιά αλλά και από τη φιλοξενία μας», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου