Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2024

Οι αμαρτίες Πολάκη και το παρασκήνιο της αποπομπής του από τον Κασσελάκη Η τελευταία λεκτική επίθεση του Παύλου Πολάκη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στον ΣΥΡΙΖΑ.




SOOC

 
 


«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», κατά τον θυμόσοφο λαό, αλλά δεν φάνηκε να το ενστερνίζεται ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης. Με τη συμπεριφορά του έχει «πιαστεί»… πολλάκις υπότροπος φέρνοντας σε δύσκολη θέση το κόμμα και τον πρόεδρό του.

Το τελευταίο του «χτύπημα» ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον πρόεδρο Στ. Κασσελάκη να εισηγείται τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία έγινε πράξη μέσω του προέδρου της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλου. Η διαγραφή έγινε λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επιχείρησε να παρευρεθεί παρά τη διαγραφή του.


Ο Παύλος Πολάκης, το απόγευμα της Πέμπτης (25/7) είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ακόμη ένα επεισόδιο εντός του κοινοβουλίου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο «αψύς Σφακιανός» βουλευτής, κατά την διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, επιτέθηκε λεκτικά σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, πιστεύοντας ότι τον ειρωνεύεται, με αποτέλεσμα η Αθηνά Λινού να ξεσπάσει σε κλάματα απηυδισμένη από τη συμπεριφορά του.


«Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω» ήταν τα λόγια του Παύλου Πολάκη προς τη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, μια επίθεση στα όρια του μπούλινγκ απέναντι σε μια γυναίκα, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας», τόνισε η Αθηνά Λινού, ενώ σε εκείνο το σημείο «έσπασε» βάζοντας τα κλάματα. «Και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο» πρόσθεσε εμφανώς ενοχλημένη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζοντας» τον Παύλο Πολάκη.

 






Σημειώνεται ότι πριν από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, ο Αλ. Τσίπρας, για να διασώσει το κόμμα του και την κυβέρνησή από τον Πολάκη, του έκοψε τον τσαμπουκά, δείχνοντας τον δρόμο της εξόδου από το ψηφοδέλτιο.


Τότε είχε χαμηλώσει το βλέμμα, ζήτησε συγγνώμη και ο Αλ. Τσίπρας τον κράτησε υποψήφιο στη Χανιά. Αλλά συνέχισε να «πρωταγωνιστεί» σε διάφορα επεισόδια... Ιδού μερικά από τα πλέον πρόσφατα:
Το επεισόδιο και το «βούλωστο» προς τη Γραμματέα της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα

Νωρίτερα μέσα στον Ιούλιο, ο Παύλος Πολάκης επιδόθηκε σε άλλο ένα ρεσιτάλ τραμπουκισμού, αυτή τη φορά απέναντι στη Μαρία Συρεγγέλα.

Ο βουλευτής Χανιών κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του παρέμβασης σε εκπομπή στο Attica TV το βράδυ της Δευτέρας (15/7) εξαπέλυσε φραστική επίθεση κατά της Γραμματέως της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα μπορούσε κάποιος εύλογα να σκεφτεί ότι έχει έμφυλα χαρακτηριστικά που αν μη τι άλλο την κάνει ακόμα χειρότερη.

Ο Παύλος Πολάκης κατήγγειλε ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξαιρέσει από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές όσους πολίτες είναι ανασφάλιστοι. Είχε προηγηθεί παρέμβαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μετά την καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, για «κόψιμο» στην πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ με απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, έκανε λόγο για ντροπή και αποκάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «ψεύτη που παίζει με τον πόνο των ανθρώπων».

«Να το βουλώσουνε. Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε», φώναζε εν εξάλλω ο βουλευτής Χανίων, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της κ. Συρεγγέλα. «Να σας πω κύριε Πολάκη, δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε, ούτε όταν μας απειλείτε! Όταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία», του απάντησε η γραμματέας της ΝΔ.


Ο Στέφανος Κασσελάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Μαρία Συρεγγέλα και της ζήτησε συγγνώμη για τη χθεσινή επίθεση του Παύλου Πολάκη.

Ωστόσο στην Πειραιώς χαρακτηρίζουν ως «υποκριτική» τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νέα ανάρτηση του βουλευτή Χανίων και ζητούν τη διαγραφή του.

Δείτε το βίντεο:






Ο καυγάς με τον Ζαχαριάδη στα social media

Μια ανάρτηση του γνωστού στιχουργού, Νίκου Μωραΐτη, στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει άγριο καβγά μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Κώστα Ζαχαριάδη.

Ο Νίκος Μωραΐτης είχε σχολιάσει με δηκτικό τρόπο ότι ο πρώην υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων έπρεπε να μετακομίσει στη Νέα Αριστερά.






O Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε ότι ο στιχουργός «δεν γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και ιστορικές διαδρομές».



Error loading embed...



Ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του, απευθυνόμενος προς τον Κώστα Ζαχαριάδη, έγραψε: «Όντως Κώστα η ιστορία έγραψε πως αν δεν είχες έρθει σε συνεννόηση με τους μετέπειτα αποστατησάντες το περασμένο καλοκαίρι, σήμερα θα είχαμε δήμαρχο Αθηναίων τον Νίκο Παππά και όχι ευρωβουλευτή».






Ο Κώστας Ζαχαριάδης είχε απαντήσει στον Παύλο Πολάκη με μια μακροσκελή ανάρτηση, στην οποία μεταξύ άλλων τον ρωτά να μάθει πώς στην Κρήτη το τρίτο κόμμα (ΠΑΣΟΚ) κατάφερε να γίνει πρώτο.

«Παύλο, η ιστορία δεν γράφεται ούτε με τα «αν» ούτε με τα «θα». Μπήκα μπροστά σε μια δύσκολη περίοδο για το κόμμα όταν σειρά κορυφαίων στελεχών σε περιφέρειες και κεντρικούς δήμους έκαναν την πάπια. Αυτό έπρεπε να το σέβεσαι και όχι να το λοιδωρείς. Καμία συνεννόηση δεν είχα με τους αποχωρήσαντες. Η πρόταση για το πρόσωπό μου ως επικεφαλής ήρθε απο την τότε πλειοψηφία και ψηφίστηκε απο την πολιτική γραμματεία. Σε προκαλώ να κάνεις μια άσκηση, βάλε ξανά την ψηφοφορία στην Πολιτική Γραμματεία και αφαίρεσε τους αποχωρήσαντες. Ίδιο αποτέλεσμα βγαίνει.

Τα περί συνεννόησης είναι φαιδρά και δείχνουν έλλειψη σεβασμού στην απόφαση του οργάνου. Η πραγματική «συνεννόηση» έγινε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και ήταν η προγραμματική συμφωνία με τον Χάρη Δούκα. Στο φως και πάνω στο τραπέζι. Και έτσι, γίναμε μέρος της επιτυχίας του προοδευτικού κόσμου στην Αθήνα. Χωρίς μιζέριες, χωρίς εγωισμούς, χωρίς αυτοαναφορικότητά. Και πετύχαμε. Στείλαμε στην αντιπολίτευση τον Μπακογιάννη και προκαλέσαμε στον Μητσοτάκη την πρώτη βαθιά ρωγμή. Λίγες μέρες μετά το δεύτερο 40%. Ενωμένη η κεντροαριστερά έριξε το σύστημα Μητσοτάκη. Αυτό δεν το έκανε η διαπλοκή που γράφεις στην τελευταία συνέντευξή σου, αλλά ο κόσμος. Έτσι κερδίσαμε και τις δυο εκλογικές μάχες του 2015, έτσι μείναμε όρθιοι το 2019. Με μεγάλα ανοιχτόκαρδα ανοίγματα στον προοδευτικό κόσμο.

Είναι αδιανόητο ότι δεν υπερασπίζεσαι στελέχη του κόμματος, όταν βγαίνει ένας Νίκος Μωραΐτης και τα στέλνει στη Νέα Αριστερά και στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό δείχνει πέρα απο το ύφος σου και το πολιτικό σου ήθος. Έχεις αποδείξει πολλάκις ότι για εσένα η συντροφική αλληλεγγύη είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με το πώς την κατανοούμε όλοι οι άλλοι. Το απέδειξες πρόσφατα με στη στάση σου στο νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των ομοφύλων. Επειδή δεν γράφονται όλα εδώ, ρώτα την επιτροπή που χειρίστηκε απο την πλευρά της Πολιτικής Γραμματείας το ζήτημα της υποψηφιότητας που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο γιατί δεν προχώρησε. Γιατί δεν υπάρχει ούτε μια δήλωση για την Αθήνα απο τον Απρίλη ως τον Αύγουστο;

Και τέλος Παύλο λίγο σεμνά, δες και τις δικές σου ευθύνες σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε. Διότι ΑΝ δεν είχαμε δεχτεί την επιστολή με την υποκριτική σου συγνώμη στην Πολιτική Γραμματεία, δεν ΘΑ είχαμε αυτή την εκλογική κατάρρευση. Μεγάλο λάθος! Αντί να έχεις κομματικού χαρακτήρα βεβαιότητες για την Αθήνα, πες μας τι έγινε στην Κρήτη που το τρίτο κόμμα έγινε πρώτο. Γιατί ένας κόσμος που ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 πήγε στην Κρήτη όχι με τον πρώτο αλλά με τον τρίτο;»





Πολάκης κατά Τσίπρα


Ανάρτηση αναφορικά με τη «πρεμιέρα» του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παύλος Πολάκης, επικρίνοντας επί της ουσίας την πρωτοβουλία του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οχι άλλα ινστιτούτα και στρογγυλά τραπέζια προβληματισμού και “βιώσιμης ανάπτυξης”», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης, ενώ σε άλλο σημείο καταφέρεται εναντίον τόσο των αποχωρησάντων της Νέας Αριστεράς όσο και ορισμένων συμμετεχόντων στη διάσκεψη που διοργανώνει ο Αλέξης Τσίπρας: «(…) Καποιοι που αποχωρησαν κρατωντας τις εδρες γιατί δεν τους άρεσε η νέα ηγεσία δεν νομίζω πως έχουν να προσφέρουν κάτι (τους το έδειξε άλλωστε ο λαος πρόσφατα) ούτε βέβαια κάποιοι Σχοιναδες και Ρουσοπουλοι ή και κάποιοι όπως ο Χουλιαράκης που αναζήτησε τη ζέστη αγκαλιά του αρχιτραπεζίτη Στουρνάρα», σημειώνει ο κ. Πολάκης.
Αποστάσεις από Κεχαγιά

Τον περασμένο Μάιο, αποστάσεις από τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για τα εμβόλια κράτησε η Κουμουνδόυρου μέσα από την ενημέρωση που πραγματοποίησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά.

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως είχε διατυπωθεί κατά την περίοδο της πανδημίας, σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, εξακολουθεί να ισχύει» απάντησε χαρακτηριστικά η Βούλα Κεχαγιά σε σχετικό ερώτημα. Απαντώντας σε ερώτημα για την σύγκρουση Πολάκη- Γεροτζιάφα η Βούλα Κεχαγιά επεσήμανε πως «Δεν θέλω να σχολιάσω τη σύγκρουση ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με ένα άλλο πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».


Είχε προηγηθεί η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του γιατρού και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, και του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη, λόγω του εμβολίου κατά του κορονοϊού της AstraZeneca.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Γεροτζιάφας μιλώντας στο KontraChannel και την Αναστασία Γιάμαλη αναφέρθηκε στα εμβόλια και σχετικά με τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι επιστήμονες για τυχόν παρενέργειες των εμβολίων έκανε λόγο για «τραμπικούς φασίστες» και «ακροδεξιούς και σκοταδιστές».


«Θερμό επεισόδιο» για την ισότητα στον πολιτικό γάμο

Οι σχέσεις Κασσελάκη – Πολάκη πέρασαν από 40 κύματα όταν ο βουλευτής Κρήτης εξέφρασε τις ενστάσεις του για τον γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών (νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο).

Τότε, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε κάνει επίδειξη πυγμής δείχνοντας εμμέσως την πόρτα της εξόδου στον βουλευτή Χανίων.

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής είχε πει «εδώ μέσα διαφωνεί μ’ ένα ζευγάρι ομόφυλο να έχει τη δυνατότητα στον πολιτικό γάμο; Υπάρχει κανείς; Να σηκωθεί». Αλλά και όποιον «εδώ μέσα διαφωνεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία και την υιοθεσία; Αν υπάρχει κανείς, να σηκωθεί», επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης τελικά απείχε από ψηφοφορία για τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου