Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024

Πυροβολισμοί κατά λιμενικών από σκάφος που μετέφερε μετανάστες στη Χίο - Διέφυγαν παρά την καταδίωξη




Οι πυροβολισμοί άρχισαν να πέφτουν όταν οι λιμενικοί εντόπισαν το σκάφος με τους μετανάστες να πλησιάζει στις ακτές του νησιού. Ανάστατη η Χίος από το επεισόδιο, για το οποίο υπήρξε και καταδίωξη.

Η Χίος στο επίκεντρο μετά τα όσα συνέβησαν νωρίς το πρωί. Σκάφος που μετέφερε μετανάστες, εντοπίστηκε από λιμενικούς, που προσπάθησαν να το πλησιάσουν. Οι διακινητές άρχισαν να πυροβολούν προς το ταχύπλοο του λιμενικού και όπως αναφέρουν πηγές του newsit.gr, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.




Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το σκάφος κατάφερε να διαφύγει και να μπει στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Όλα δείχνουν πως οι διακινητές είχαν ξεκινήσει τα ξημερώματα από τα τουρκικά παράλια, για να μεταφέρουν άτομα που είχαν πληρώσει τα χρήματα που απαιτούσαν, στην Ελλάδα.

Παραμένει άγνωστος ο αριθμός των επιβαινόντων στο σκάφος των μεταναστών, όπως και ο τύπος του όπλου που χρησιμοποίησαν για να εκφοβίσουν τους άντρες του λιμενικού.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα δρομολόγια των διακινητών αυξάνονται. Άνθρωποι κάθε ηλικίας πληρώνουν τα χρήματα που τους ζητούν και αμέσως μετά ρισκάρουν τη ζωή τους, για να περάσουν στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου