Τρίτη, Ιουλίου 23, 2024

Οι πραγματικά εναλλακτικοί προορισμοί της Ελλάδας για παραμυθένιες και οικονομικές διακοπές Ποτάμια, δάση και λίμνες – Οι πραγματικά εναλλακτικοί προορισμοί της Ελλάδας υφαίνουν ένα παραμυθένιο σκηνικό δροσιάς και ηρεμίας.




Xenofon Tsantilas / Unsplash

 
 


Ο πρώτος δυσβάσταχτος καλοκαιρινός καύσωνας μας επισκέφτηκε ιδιαίτερα νωρίς φέτος. Με τις φωτιές να έχουν αποδεκατίσει μεγάλο μέρος της πηγής πρασίνου στο λεκανοπέδιο που είδε πέρυσι χιλιάδες στρέμματα στην Πάρνηθα να γίνονται στάχτη, οι ακραίες θερμοκρασίες στην πόλη είναι πια αφόρητες. Τα τσιμέντα βράζουν, η άσφαλτος λιώνει από τη ζέστη και εμείς ονειρευόμαστε δροσερές αποδράσεις με βουτιές σε παγωμένα κρυστάλλινα νερά και άλλους δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς.

Η πρώτη εικόνα που μας έρχεται ακούγοντας αυτήν την πρόταση είναι σίγουρα ένα ελληνικό νησί. Καταγάλανα νερά, άσπρα σπίτια, σοκάκια, χρυσή άμμος και θάλασσα να την πιεις σε ποτήρι. Η οικονομική όμως πραγματικότητα, συχνά έρχεται σαν χαστούκι να μας ξυπνήσει από το ονειροπόλημα αυτό. Οι τιμές των ακτοπλοϊκών έχουν εκτοξευτεί, και μπορεί πλέον να φτάσουν για μια τετραμελή οικογένεια και τα 1000 ευρώ. Η επέλαση του τουρισμού και των airbnbs έχουν καταντήσει ένα σάπιο δωματιάκι για 2 άτομα με το ζόρι, σε hot προορισμούς, να μην το βρίσκεις κάτω από 100 ευρώ.


Η ανάγκη απαιτεί λοιπόν ελιγμούς και εναλλακτικές λύσεις. Και η ελληνική φύση ευτυχώς έχει μοναδικό πλούτο που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες δροσιάς και ξεκούρασης. Τα ελληνικά βουνά μπορεί να είναι ο απόλυτος προορισμός για χειμερινές και φθινοπωρινές αποδράσεις, αλλά η βουτιά σε λίμνες, ποτάμια και καταρράκτες το καλοκαίρι είναι ανεκτίμητη.
Διαβάστε περισσότερα στο www.olafaq.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου