Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2024

Άδωνις χωρίς ντροπή...

 




Χωρίς ντροπή για το οριακό σημείο στο οποίο έχουν οδηγήσει τη δημόσια υγεία οι καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ., ο υπουργός Υγείας πανηγυρίζει σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα επικίνδυνα «μπαλώματα» - ακόμα ένας γαλάζιος σχεδιασμός - στο Εθνικό Σύστημα Υγείας...

Την ώρα που ο λαός βιώνει στο πετσί του, καθημερινά - είτε προσερχόμενος ο ίδιος ασθενής ή με οικογένεια ή φίλους στα δημόσια νοσοκομεία - τα απάνθρωπα αποτελέσματα της διάλυσης του ΕΣΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαίρεται για μία απολύτως αντιεπιστημονική και άκρως επισφαλής απόφαση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Με αναρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Γεωργιάδης απροκάλυπτα ενημερώνει ότι «σε όλη την Επικράτεια δεκάδες ιδιώτες ιατροί ήρθαν να μας βοηθήσουν ανταποκρινόμενοι στην κραυγή αγωνίας του υπουργείου Υγείας». Ομολογεί, για ακόμα μία φορά, ο υπουργός Υγείας την τραγική κατάσταση στην οποία έχει υποβαθμίσει η κυβέρνηση του εν έτει 2024 το ΕΣΥ και χρειάζεται η «κραυγή αγωνίας του υπουργείου Υγείας». 


Ο λόγος γίνεται για την ιδέα της κυβέρνησης να καλύψει με ιδιώτες γιατρούς 150 θέσεις παθολόγων στα νοσοκομεία της χώρας, ίσα-ίσα για να βγαίνουν οι εφημερίες. 
Οι γιατροί όμως δεν του έκαναν τη χάρη. Μόλις 12 δέχτηκαν να συνδράμουν και μόνο έξι(!) σε δημόσια νοσοκομεία, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο ίδιος σε συνέντευξη του. Τώρα λέει ότι βρέθηκαν ακόμα τρεις ιδιώτες γιατροί για την Κω. 

Ελλείψεις πάντως μετράμε μετράμε - και όχι μόνο παθολόγων και όχι μόνο για να βγαίνουν κουτσά - στραβά οι εφημερίες - από άκρη σε άκρη της χώρας: Κως, Σαντορίνη, Σητεία, Ιεράπετρα, Πύργος, Σπάρτη, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Γρεβενά, Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Κιλκίς, Διδυμότειχο και η λίστα συνεχώς μεγαλώνει.

Ακόμα όμως κι αν βρεθούν οι 150 αυτοαπασχολούμενοι γιατροί παθολόγοι, που θέλουν ο Άδωνις Γεωργιάδης και η κυβέρνηση και τους «πετάξουν» στις εφημερίες του ΕΣΥ, το θέμα δε λύνεται, γιγαντώνεται. Παραμένουν η υποστελέχωση των νοσοκομείων και οι άθλιες συνθήκες εργασίας, που οδηγούν σε άκρως επικίνδυνες καταστάσεις για τους ασθενείς και τη δημόσια υγεία, αλλά και για την υγεία των εργαζομένων.

Ντάνι Βέργου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου