Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2024

Νέο Dacia Spring: Πόσο κοστίζει το φθηνότερο ηλεκτρικό μοντέλο της ελληνικής αγοράς; Το ηλεκτροκίνητο SUV πόλης αποδίδει 65 ίππους, ενώ προσφέρει έως 220 χιλιόμετρα αυτονομία σε μικτό κύκλο και έως 310 χιλιόμετρα σε αστικό περιβάλλον.







 
 


Άνετο, λειτουργικό, αμιγώς ηλεκτρικό και φθηνό. Το νέο Dacia Spring μόλις έφτασε στην Ελλάδα και τρέφει δικαιολογημένα υψηλές φιλοδοξίες, καθώς οι τιμές του ξεκινούν από 17.950 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος ‘’Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ’’ και την ειδική προσφορά της εισαγωγικής εταιρείας. Το Dacia Spring πρώτης γενιάς έκανε την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό και αυτό αναμένεται να συμβεί και με το διάδοχο μοντέλο, που παραμένει ένα μικρό και ευέλικτο SUV με μήκος 3,73 μέτρων. Παρά τις περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις του, προσφέρει ωστόσο το Dacia Spring αξιοπρεπείς χώρους για τέσσερα άτομα και ένα ικανοποιητικό πορτ - μπαγκάζ 290 λίτρων.




Το Dacia Spring εφοδιάζεται με έναν αξιόπιστο ηλεκτροκινητήρα 65 ίππων, που συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων για άμεσες επιταχύνσεις και βελτιωμένη ανάκτηση ενέργειας για μεγαλύτερη αυτονομία. Συγκεκριμένα, σε μικτό κύκλο εμφανίζει το νέο SUV έως 220 χιλιόμετρα αυτονομία και εντός πόλης, όπου η μπαταρία φορτίζεται σε κάθε επιβράδυνση, αυξάνεται η ηλεκτρική εμβέλεια έως τα 310 χιλιόμετρα και πέφτει η μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα 10,4 kW ανά 100 χιλιόμετρα.




Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας μέσω οικιακής πρίζας απαιτεί γύρω στις 13,5 ώρες, ενώ με ταχυφόρτιση μειώνεται ο χρόνος σε λιγότερα από 60 λεπτά για έως 80% φόρτιση.

Το Dacia Spring νέας γενιάς αποτελεί με διαφορά το φθηνότερο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της ελληνικής αγοράς, καθώς ξεκινάει στη βασική έκδοση Electric 65 Extreme από 17.950 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών επιδοτήσεων και του προωθητικού προγράμματος της εταιρείας. Υπάρχουν επίσης άλλες τρεις εκδόσεις με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και διαφορετικά εξοπλιστικά επίπεδα. Η Electric 65 Colour και η Extreme Plus κοστίζουν από 18.405 ευρώ και η πλουσιότερη όλων Plus Colour ξεκινά από 18.860 ευρώ.




Να σημειώσουμε, ότι το νέο Dacia Spring συνοδεύεται από 5 χρόνια ή 100.000 χιλιόμετρα εργοστασιακή εγγύηση, 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και 8 χρόνια ή 120.000 χιλιόμετρα εγγύηση για τη μπαταρία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου