Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024

Oταν ο «αψύς» Αυγενάκης με το βαρύ χέρι συνομιλούσε με ποινικούς που ζητούσαν να… «γαμ*** τον Βαξεβάνη»

  

Όταν ο «αψύς» Αυγενάκης με το βαρύ χέρι συνομιλούσε με ποινικούς που ζητούσαν να… «γαμ*** τον Βαξεβάνη»

Σάλο έχουν προκαλέσει οι εικόνες που δείχνουν τον Λευτέρη Αυγενάκη να επιτίθεται και να χειροδικεί σε υπάλληλο του αεροδρομίου, με τον ίδιο να ζητά εκ των υστέρων μια τυπική συγγνώμη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει κάνει καμία σκέψη να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα.

Για να μην πέφτει κανείς από «τα σύννεφα» για το ποιόν του Λευτέρη Αυγενάκη, το Documentonews.gr υπενθυμίζει τα τεράστια σκάνδαλα που έχει αποκαλύψει στο παρελθόν και αφορούν τις σχέσεις, τις συνομιλίες και τα… αλισβερίσια που είχε ο πρώην υπουργός, ακόμη και με ποινικούς, ενώ η ΕΥΠ έχει καταγράψει να απειλεί ακόμη και τον εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη.


Ήδη από τον Οκτώβριο του 2018, ο τότε γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, βουλευτής και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ να συνομιλεί με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό, ερευνώνται για παράνομη εμπορία χρυσού και διακίνηση μαύρου χρήματος και συνθέτουν ένα δίκτυο με πλοκάμια στην πολιτική, την αστυνομία και την Εκκλησία.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης τότε παραδέχτηκε εμμέσως, αλλά σαφώς την πιστότητα του δημοσιεύματος, αφού ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ που ασχολείται με την φύλαξη υψηλών προσώπων την αντικατάσταση του αστυνομικού του φρουρού, Νίκου Μανώλη.

Ο προσωπικός αστυνομικός φρουρός του κυρίου Αυγενάκη, Νίκος Μανώλης επίσης έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ να συνομιλεί με ποινικούς. Η καταγραφή των συνομιλιών του Αυγενάκη δεν αποτελεί απλή καραμπόλα που προέκυψε κατά την έρευνα, αλλά δείχνει σχέσεις του βουλευτή, ο οποίος κάνει εξυπηρετήσεις στους συνομιλητές του τόσο προσωπικά όσο και μέσω του φρουρού του Νίκου Μανώλη.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ, το Documento αποκάλυπτε ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης συνομιλούσε με τον επιχειρηματία Παναγιώτη Μπαμπάμτση, ο οποίος δηλώνει ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά και μηδενικά εισοδήματα, την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να οδηγεί ακριβά αυτοκίνητα, να παίζει στοιχήματα με ποσά άνω των 200.000 ευρώ τον μήνα και να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης καταστημάτων που λειτουργούν με αχυρανθρώπους. Επίσης, ο Παναγιώτης Μπαμπάμτσης εμφανίζεται ως ενδιάμεσος ανάμεσα στον έμπορο όπλων Θωμά Λιακουνάκο και τον Μητροπολίτη Δωρόθεο.

Στο ρεπορτάζ του, ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει ότι είναι εκείνη την περίοδο που ο επιχειρηματίας συνομιλεί με τον Λευτέρη Αυγενάκη, για να τον προτρέψει να επικοινωνήσει με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Αστέρα, Πολύχρονη Γριβέα, και να του ζητήσει να συνεχίσει τη μίσθωση των καταστημάτων του ξενοδοχείου στον αχυράνθρωπο του. Αντάλλαγμα ένα πουκάμισο για τον βουλευτή και κάποιο άλλο ρούχο για τη σύζυγό του, με τους οποίους ο Μπαμπάμτσης φέρεται να είχε συναντηθεί και ένα διήμερο σε ένα σκάφος.

Σε ανάρτησή του ο Κώστας Βαξεβάνης, με αφορμή το περιστατικό στο αεροδρόμιο, υπενθυμίζει μάλιστα ότι τον έχει πιάσει ο κοριός της ΕΥΠ να συνομιλεί με μαφιόζους που έλεγαν στα τηλέφωνα «γαμήστε τον Βαξεβάνη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου