Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024

Δολοφονία στο Ψυχικό: «Είχε μπλέξει με πράγματα που τα φοβάσαι» - Οι μπίζνες με το real estate «Τα τελευταία χρόνια ξέφυγε από το επιστημονικό πεδίο του». Οι νέες δουλειές του τοπογράφου που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό.





 

 


Το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Νέο Ψυχικό προσπαθούν να ξετυλίξει η ΕΛ.ΑΣ κάνοντας «φύλλο και φτερό» τις κάμερες της περιοχής και εξετάζοντας το παρελθόν και τις δουλειές του θύματος.

Οι Αρχές που προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση έχουν στα χέρια τους βίντεο με τον δράστη, ο οποίος φέρεται να είχε κάνει και «πρόβα» στην παρακολούθηση του θύματός του, το οποίο εκτέλεσε έξω από τα γραφεία της εταιρείας του.


Στο πλαίσιο της έρευνας, αστυνομικοί μεταβαίνουν στη Μύκονο, όπου το θύμα είχε έντονη επαγγελματική δραστηριότητα για πολλά χρόνια και εσχάτως και επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ ανοίγουν ξανά τους φακέλους με τις καταγγελίες για τον ξυλοδαρμό του Παναγιώτη Στάθη προ ετών, καθώς και υποθέσεις που σχετίζονται με επιχειρηματικά συμφέροντα και τη λεγόμενη «Μαφία της Μυκόνου».
«Είχε μπλέξει με πράγματα που τα φοβάσαι»

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (3/7) στον ΑΝΤ1 από τη Μύκονο, ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης σημείωσε ότι , ο Παναγιώτης Στάθης ήταν γνωστός σε όλους στο νησί των ανέμων, καθώς για δεκαετίες εργαζόταν σε έργα στη Μύκονο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, «για ένα τοπογραφικό, άλλοι έπαιρναν 300 ευρώ και αυτός 6.000 ευρώ, αλλά πήγαινες σε αυτόν γιατί ήταν αυθεντία και ήσουν σίγουρος για το αποτέλεσμα».



«Για οποιοδήποτε σημαντικό πολεοδομικό ζήτημα στις Κυκλάδες, αν δεν πήγαινες απευθείας σε εκείνον, αυτοί στους οποίους θα το ανέθετες, σίγουρα θα κατέφευγαν σε εκείνον γιατί ήταν ειδικός», πρόσθεσε.

Ωστόσο, «φωτογραφίζοντας» και το πεδίο στο οποίο θα πρέπει να εστιάσει η έρευνα των αστυνομικών για τους ηθικούς αυτουργούς στο συμβόλαιο θανάτου του επιχειρηματία, ο κ. Γκαρίπης είπε: «Τα τελευταία χρόνια ξέφυγε από το επιστημονικό πεδίο του και έμπλεξε και με άλλα πράγματα, όπως το real estate, όπου έχεις να κάνεις με άτομα που έρχονται να αγοράσουν ακίνητα, που δεν μπορείς να γνωρίζεις από πού κρατάει η σκούφια τους και ποιες είναι οι πραγματικές ταυτότητές τους. Είναι πράγματα που τα φοβάσαι, δεν είναι μια αντίδραση σε ένα θέμα με έναν Μυκονιάτη».


«Όταν μιλάμε για επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, το να προσλάβει κάποιος έναν δολοφόνο, είναι το πλέον εύκολο», ανέφερε ο δικηγόρος, ενώ σημείωσε ότι η Αστυνομία έχει ήδη κινηθεί με γρήγορα αντανακλαστικά σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου