Σάββατο, Αυγούστου 17, 2024

Σύλληψη 80χρονου για τέσσερις εμπρησμούς στα Γλυκά Νερά - Την ημέρα της μεγάλης φωτιάς στον Βαρνάβα Στο αυτοκίνητο του ηλικιωμένου εμπρηστή βρέθηκαν όλα τα... σύνεργα.



ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

 


Αλέξανδρος Γύγος
 


Συνελήφθη στο Σάββατο (17/8), από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), ένας άνδρας 80 ετών για εμπρησμούς.

Η σύλληψή του έγινε σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης, ως υπαίτιος πρόκλησης τεσσάρων πυρκαγιών σε δασική έκταση, από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στις 11 Αυγούστου 2024, στα Γλυκά Νερά Αττικής.


Ο 80χρονος που κρατείται θα οδηγηθεί την Κυριακή 18 Αυγούστου στην ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο ηλικιωμένος κατηγορείται για τρεις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν ταυτόχρονα περίπου στις 13:30 στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους και για άλλη μια φωτιά στις 20:30 της ίδια ημέρας.





Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν τις παραπάνω φωτιές ξέσπασε η πυρκαγιά στα Μέγαρα (13:32) και ακολούθησε η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα Αττικής (15:03) και η πυρκαγιά στην Αγία Κυριακή Ερέτριας (15:53).

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, ο ηλικιωμένος δεν έχει ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων, θέματα υγείας κλπ. Είναι συνταξιούχος (ιδιωτικός τομέας, διατηρούσε κατάστημα). Μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει, ούτε έχει παραδεχθεί τις πράξεις του, δεν μιλάει καθόλου. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν άδεια μπιτόνια που χρησιμοποιούνται για βενζίνη.


Οι φωτιές μπήκαν με τη ρίψη φλεγόμενου αντικείμενου (πανί ή χαρτί). Στην τελευταία εστία βρέθηκε και αναπτήρας τύπου zippo (ανοιχτός).

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από βιντεοληπτικό υλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, έβαζε τις φωτιές μετακινούμενος με το αυτοκίνητό του. Έκοβε ταχύτητα και πετούσε το φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου