Τρίτη, Αυγούστου 27, 2024

Νέος χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ από τους άγαρμπους χειρισμούς! Δεν αποδέχεται την εισήγηση Κασσελάκη ο Σωκράτης Φάμελλος – Ζητά να υπάρξει μομφή εις βάρος του από την ΚΟ

 

Χαοτική είναι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση Κασσελάκη να αποκαθηλώσει τον Σωκράτη Φάμελλο και να τοποθετήσει τον Νίκο Παππά. Υπενθυμιζεται ότι μονον το The FAQ έγραφε χτες για ενδεχόμενη “ρουκετα” Κασσελάκη, ενω από την Κουμουνδούρου διαβεβαίωναν οτι η συνεδριάση θα ηταν εθιμοτυπικη ενοψει της νεας κοινοβουλευτικης περιόδου

Ενδεικτικό της κρισιμότητας των στιγμών είναι ότι ζητήθηκε να αποχωρήσουν από την αίθουσα όλοι οι συνεργάτες βουλευτών πλην ελαχίστων συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη, όπως ο Μανώλης Καπνισάκης. 

Επίσης, υπάρχει ισχυρή διαφωνία για το αν θα προχωρήσουν οι τοποθετήσεις όσων βουλευτών θέλουν να μιλήσουν και μετά θα ακολουθήσει η ψηφοφορία, ή αν θα προηγηθεί η ψηφοφορία μετά τις ομιλίες μόνο Φάμελλου και Παππά.

Από την πλευρά του ο Σωκράτης Φάμελλος ζήτησε να του γίνει πρόταση μομφής.

 

Δεν παραιτούμαι, φέρεται να ξεκαθάρισε, ζητώντας να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της ΚΟ, δηλαδή να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον του. Ωστόσο, λίγο πριν από τις 21:20 βουλευτές που υποστηρίζουν τον Σ. Φάμελλο ζήτησαν να αναβληθεί η ψηφοφορία για άλλη ημέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γιώργος Καραμερος και Συμεών Κεδικογλου ζήτησαν να αναβληθεί η ψηφοφορία, ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε ότι η διαδικασία πρέπει να λήξει σήμερα.

 

Η διαδικασία συνεχίζεται με ομιλίες βουλευτών και θα ακολουθήσει ψηφοφορία επί της εισήγησης του Προέδρου Στ. Κασσελάκη..

Φάμελλος: Διαφωνούσα από την πρώτη εβδομάδα

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από τις κλειστές πόρτες, ο Σωκράτης Φάμελλος φέρεται να είπε εντός της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πως διαφωνούσε από την πρώτη εβδομάδα της συνεργασίας του με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι βουλευτές που παίρνουν τον λόγο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ρωτούν τον Σωκράτη Φάμελλο γιατί θέλει να είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας κόντρα στον εκλεγμένο πρόεδρο που έχει και την λαϊκή νομιμοποίηση. «Πώς γίνεται αυτό;» είναι το ερώτημα που θέτουν εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά ο Σωκράτης Φάμελλος, κατά την τοποθέτηση του ανέφερε πως η πρόταση αυτή μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια, προσθέτοντας ότι τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Όπως παρατήρησε, η ΚΟ εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία. Έχει παράξει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο.

Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα, σημείωσε, επισημαίνοντας, κατά πληροφορίες, ότι η πρόταση για την αντικατάσταση του, αντί να διορθώσει τα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα.

Σημειώνεται ότι 32 βουλευτές μετέχουν με φυσική παρουσία στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μέσω zoom, μετέχουν ο Ευάγγελος Αποστολάκης, που είναι σε ταξίδι στο εξωτερικό και η Καλλιόπη Βέττα, η οποία έχει κορονοϊό.

Δεν είναι παρών ο Αλέξης Τσίπρας, όπως και η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία δεν μετέχει καθώς δεν έχει ακόμα ορκιστεί βουλευτής.

Με ψηφοφορία ο Πρόεδρος της Κ.Ο.

Έτσι, αναμένεται η ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Κ.Ο. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε νωρίτερα το iEidiseis, o Στέφανος Κασσελάκης –κατά την εισήγησή του από την Κρήτη– όρισε ως επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος τον Νίκο Παππά στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου, τονίζοντας πως στο επικείμενο καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου «θα αλλάξουν όλα».

Πηγή: dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου