Δευτέρα, Αυγούστου 26, 2024

Τριήμερο στο εξωτερικό τον Σεπτέμβριο: Η ιδανική και πιο low budget πρόταση Εκδρομή – εξπρές το Σεπτέμβριο στη μικρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πας και γυρίζεις με 70 ευρώ.


Magdalena Smolnicka / Unsplash

 
 


Ο Σεπτέμβριος είναι η ιδανική περίοδος για ένα ταξίδι στο εξωτερικό, καθώς οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και των καταλυμάτων αρχίζουν να πέφτουν, ο καιρός είναι καλός αλλά όχι υπερβολικά ζεστός και οι πόλεις έχουν κόσμο αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό.

Τα νησιά είναι ιδανικοί προορισμοί για την περίοδο του Σεπτεμβρίου, αφού μας προσφέρουν τη δυνατότητα να απολαύσουμε βόλτες δίπλα στη θάλασσα και καφέδες με θέα γραφικά λιμανάκια, επεκτείνοντας με αυτό τον τρόπο για λίγες ημέρες τις καλοκαιρινές μας διακοπές.


Με βάση, λοιπόν, αυτά τα κριτήρια, για τους Έλληνες που θέλουν να κάνουν ένα ταξιδάκι – εξπρές στο εξωτερικό μετά το τέλος του Αυγούστου, η λύση είναι μια και δεν είναι άλλη από τη μικρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ferenc Horvath / Unsplash

Ο λόγος για τη Μάλτα, γνωστή και ως η «Χώρα των Ιπποτών», η οποία, παρά το μικρό της μέγεθος, προσφέρει μια εντυπωσιακή ποικιλία που μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Επιβλητικά ιστορικά μνημεία, μεσαιωνικές πόλεις, μέγαρα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια με στενά, πλακόστρωτα δρομάκια και καρτποσταλικά λιμάνια… η λίστα με τις ομορφιές της Μάλτας είναι ατελείωτη.


Η χώρα αποτελείται από 3 μικρά νησάκια (Μάλτα, Γκότζο και Κομίνο) και έχει συνολικά πληθυσμό 500.000 κατοίκων περίπου, ωστόσο μόνο το 2023 οι τουρίστες που την επισκέφτηκαν έφτασαν σχεδόν τα 3 εκατ. Η μετακίνηση από το ένα νησί στο άλλο είναι αρκετά εύκολη.

Οι περισσότεροι τουρίστες επιλέγουν την πρωτεύουσα Βαλέτα, η οποία έχει και την περισσότερη «ζωή» με πολλά εστιατόρια, καφέ, μπαρ κλαμπ και καζίνο. Αξίζει, όμως, να κάνετε ένα μικρό τουρ και να επισκεφτείτε μερικά χωριά, ενώ αν είστε τυχεροί μπορεί να πετύχετε και κάποιο από τα πολλά πανηγύρια που γίνονται αυτή την περίοδο.


Οι τιμές είναι αρκετά προσιτές, ειδικά για όσους ξεκινούν από την Ελλάδα, η οποία απέχει μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά από τη Βαλέτα. Για τις ενδεικτικές ημερομηνίες μεταξύ Πέμπτης 12 και Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου, τα απευθείας αεροπορικά εισιτήρια ξεκινούν από 70 ευρώ το άτομο, μετ’ επιστροφής. Όσον αφορά τη διαμονή, μπορείτε εύκολα να βρείτε δωμάτια από 50 ευρώ και ολόκληρα σπίτια από 70 ευρώ στις γνωστές πλατφόρμες βραχυπρόθεσμης μίσθωσης. Οι τιμές στα εστιατόρια είναι επίσης αρκετά καλές.


Micaela Parente / Unsplash

Ο καιρός της Μάλτας είναι μεσογειακός και το κλίμα θυμίζει αρκετά αυτό της Ελλάδας, αν και οι θερμοκρασίες είναι ελαφρώς υψηλότερες. Ως εκ τούτου, αρκετοί είναι εκείνοι που συνεχίζουν τις βουτιές τους μέχρι και τον Νοέμβριο.

Στην Βαλέτα δεν υπάρχουν παραλίες, αλλά καθώς πρόκειται για ένα μικρό νησάκι, θα βρείτε αρκετές ακτές σε απόσταση περίπου 1 ώρας. Οι παραλίες της Μάλτας θεωρούνται καλές από τους ξένους τουρίστες και πολλές από αυτές είναι οργανωμένες με beach bar (και κατάμεστες), ωστόσο κανένας Έλληνας δεν πρόκειται να εκπλαγεί από την ομορφιά ή τα νερά τους.



Ferenc Horvath / Unsplash

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου