Πέμπτη, Αυγούστου 29, 2024

Έγινε ξανά Panathinaikos: Σάρωσε τη Λανς (2-0) και... πάμε Ευρώπη Οι γκολάρες των Πελίστρι και Τετέ έδωσαν στον Παναθηναϊκό την πρόκριση στη League Stage του Conference League.


ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

 

 

Ο Παναθηναϊκός έβαλε το ευρωπαϊκό του κοστούμι και με τη νίκη 2-0 επί της Λανς εξασφάλισε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ την πρόκριση στη League Stague του Conference League.

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο έκανε την ανατροπή στο 2-1 της Γαλλίας και με τις σπουδαίες μεταγραφές του καλοκαιριού, Πελίστρι (62') και Τετέ (85΄) να σκοράρουν, έγινε ξανά... Panathinaikos.


Το «τριφύλλι» είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή και τον Ντραγκόφσκι, ο οποίος έπιασε πέναλτι στο 15', ενώ πραγματοποίησε καθοριστικές επεμβάσεις όποτε η Λανς απείλησε -και δεν ήταν λίγες φορές που συνέβη αυτό.

 







Παναθηναϊκός - Λανς: Η φάση που άλλαξε τη μοίρα του αγώνα

Η Λανς ξεκίνησε πολύ δυνατά και ήταν κυρίαρχος σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Οι Γάλλοι είχαν τεράστια ευκαιρία να βάλουν θεμέλια πρόκρισης, όταν στο 14′ κέρδισαν πέναλτι για ανατροπή του Ντα Κόστα από τον Μλαντένοβιτς, αλλά ο Ντραγκόφσκι τους τα γκρέμισε. Ο Πολωνός κίπερ του «τριφυλλιού» απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι οι αποκρούσεις πέναλτι είναι η σπεσιαλιτέ του, όταν νίκησε τον Σοκοτά στο 15' και κράτησε το 0-0.

Ήταν μια απόκρουση που ξεσήκωσε τους περίπου 60.000 θεατές στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, αλλά οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να μην πτοούνται. Οι παίκτες του Αλόνσο ήθελαν, αλλά για δεν μπορούσαν, καθώς δυσκολευόταν δημιουργικά και για 45 λεπτά (συν τις όποιες καθυστερήσεις) δεν έκαναν φάση.

Όσο για τη Λανς, πέραν του χαμένου πέναλτι, πλησίασε στο γκολ και στο 33' με το δυνατό σουτ του Σαΐντ από δύσκολη γωνία που απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι και γενικά έδειχνε πολύ πιο απειλητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου